“O Dönemi Yaşamamış Olan Biz Gençlerin Dahi Kalbi Kanıyor”

0
192

CHP İskenderun Gençlik Kolları Başkanı Av. Erdem Harmaoğlu, ‘Beyazıt Katliamı’nın Yıldönümünde Konuştu

CHP İskenderun Gençlik Kolları Başkanı Av. Erdem Harmaoğlu, 16 Mart 1978 tarihinde gerçekleşen Beyazıt Katliamının yıldönümünde bir basın açıklaması yaptı.

16 Mart tarihinin tarihimizin kanlı sayfalarından biri olduğunu kaydeden Harmaoğlu; “16 Mart 1978 tarihinde gerçekleşen Beyazıt Katliamı, tarihimizin kanlı bir sayfasıdır. Dönemin karanlık isimlerinin baş aktörlüğünde gerçekleştirilen vahşet, sadece ilerici genç öğrencilerin hayattan koparılması ile sonuçlanmamış, Türkiye’de fikir özgürlüğünün infazını ve özerk üniversite yapılarına tecavüzü de beraberinde getirmiştir” dedi.

Gençler olarak yenilikçi bir Türkiye için mücadele etmeye devam edeceklerinin altını önemle çizen Harmaoğlu; “Kontrgerilla faaliyetlerinin hız kazandığı, gençlerin iradelerine zincir vurulmaya çalışılan ve üniversitelerin olumlu etkilerinin azaltılması için yoğun çaba sarf edilen o karanlık dönem, bugün biz yenilikçi gençlerin memleketimize daha sıkı sarılmasına ve Atatürk ilke ve devrimlerini tüm coğrafyaya nakşetme arzumuza sebeptir. Hala aydınlatılamamış, hukuk eli ile zamanaşımına uğratılmış ve soru işaretleri ile dolu bu vahşet, elbette zihnimizden silinmeyecektir. Zira biz gençler, tarihimizin her döneminde olduğu gibi yine en cesur ve en iradeli karakterimizle yenilikçi bir Türkiye için mücadele etmeye devam edeceğiz.

CHP İskenderun Gençlik Kolları olarak, özellikle aydınlanma ve gelişimin önemli bir merkezi olan üniversite ve üniversite gençliği ile el ele olmaya devam edecek, gençliğin sorunlarının çözüme kavuşturulması açısından birlikte üreteceğiz. Bu vesile ile 42 yıl önce vahşi ve gerici bir saldırı sonucu hayattan koparılan 7 devrimci genci bir kez daha rahmetle anıyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here