Nöroloji Uzmanı Dr. Mehmet Gür; “Alzheimer Yavaş İlerler”

0
634

İskenderun Özel Palmiye Hastanesi Nöroloji Uzmanı Doktor Mehmet Gür, Alzheimer Hastalığı ile ilgili bazı bilgiler verdi.

Alzheimer’in yavaş ilerleyen bir hastalık olduğunu kaydeden Dr. Mehmet Gür; “Demans (bunama) unutkanlıkla seyreden bir hastalık grubudur. Demansın en sık görülen nedeni Alzheimer hastalığıdır. Bu hastalık yavaş başlayan ve yavaş ilerleyen bir hastalıktır. Yaşlılarda ortaya çıkan her unutkanlık Alzheimer hastalığına bağlı olmayabilir. Yaş Alzheimer hastalığı için en önemli risk faktörüdür. Kadın olmak, Kalp Damar Hastalıkları, sigara, alkol tüketimi, ailede Alzheimer hastalığı olması riski arttıran başlıca faktörlerdir.

Ailemizde Alzheimer hastalığına yakalanan kişilerin olması sizin de hastalanacağınız anlamına gelmez. İlk belirtiler ortaya çıktıktan sonra hastalık süresi 10 yıldır. Ancak bu kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Halen dünyada ve ülkemizde hastalığı yavaşlatıcı tedaviler mevcuttur. Alzheimer hastalığından tamamen korunmak mümkün değildir. Ancak düzenli fiziksel egzersizlerin koruyuculuğuna ilişkin olumlu sonuçlar mevcuttur” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here