Nejla Üysen Bilgi Teknolojileri Merkezi Açıldı

0
65

Nejla Üysen Bilgi Teknolojileri Merkezi’nin açılışı İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Merkez Yerleşkesinde gerçekleştirilen törenle yapıldı.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), İskenderun’a yeni bir değer kazandırdı. Nejla Üysen Bilgi Teknolojileri Merkezi düzenlenen törenle açıldı. İSTE’li gençler Nejla Üysen Bilgi Teknolojileri Merkezi’nde teknolojiye doğrudan erişim sağlayacak; bilgiyi teknolojiye dönüştürerek geleceği şekillendirecek.

İskenderun’un önde gelen hayırsever ve eğitim sever iş insanlarından Nuri Üysen’in eşinin ismini taşıyan merkezin açılışına İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci ev sahipliği yaptı.  Açılış törenine Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, iş insanı Nuri Üysen, İskenderun Kaymakam Vekili Dr. Polat Kara, Altınözü Kaymakamı Cem Gümrükçü, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin Ünalan, Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanı Yarbay Oğuz Emre Çiçek, İskenderun İlçe Jandarma Komutanı Kd. Yüzbaşı Yusuf Yıldırım, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, DTO İskenderun Başkanı Kemal Kutlu, protokol üyeleri, ülkemizin güzide iş insanları, basın mensupları ve davetliler katıldı.

Bilgi Teknolojileri Merkezi açılış töreninde konuşan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, Bilgi ve bilimin, teknolojinin, Ar-Ge faaliyetlerinin şehirlere ve ülkelere yön verdiğini belirterek; “Ülkemizi dünyanın en büyük ekonomileri arasına taşıyacak temel unsur bilim ve teknolojidir; çünkü bilgi güçtür” diyerek “teknolojinin hızla yükseldiği zamanları yaşıyoruz. Artık teknolojiyi sadece kullanabilen değil üretebilen toplumlar her anlamda gücü elinde bulundurmakta ve ilerlemektedir” dedi.

Ülkemizi dünyanın en büyük ekonomileri arasına taşıyacak temel unsurun bilim ve teknolojiyi yakından takip etmekle elde edileceğinden bahseden Rektör Depci, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Bilimin yol göstericiliğinde üniversitemiz bünyesine dâhil ettiği merkezlerle vizyonunu geliştirmeyi sürdürmektedir. Bu noktada İSTE, eğitimle teknolojiyi bir arada yürüterek başarılarını sürdürecek; gelecek nesillere daha iyi imkân ve şartlar sunmak için bugün olduğu gibi var gücüyle çalışacaktır.”

İSTE’de önemli merkez ve laboratuarların bir-bir hayata geçirildiğini de belirten Rektör Depci; “Bu merkezlere, başta şehit öğretmen Aybüke Yalçın olmak üzere kaybettiğimiz şehitlerimizin adını vermek istiyoruz. Vatanı için canlarını veren şehitlerimize borcumuzu ödeyemeyiz ama isimlerini yaşatacağız. Saygıdeğer ve eğitim sever iş insanı Recep Atakaş tarafından kurulma sözü verilen Elektroteknik Laboratuarımızı da yakında hizmete almayı planlıyoruz.

Spor Sahaları Açılacak

Ayrıca şuanda almış olduğum bir müjdeyi sizinle paylaşmak istiyorum. Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun danışmanı Sayın İbrahim Güder aramızda kendisinden az önce iki halı saha, iki tenis, iki basketbol ve kaykay sahamızın açılış sözünü aldık, hayırlı olsun.

Ayrıca belirtmek isterim ki üniversitemin kalkınmasında her zaman ve her alanda desteklerini ve tecrübelerini esirgemeyen çok değerli saygıdeğer Valimiz Rahmi Doğan beyefendiye ve Sayın vekillerimize hassaten teşekkürlerimi sunarım. Nejla Üysen Bilgi Teknolojileri Merkezinin üniversitemiz, şehrimiz ve ülkemiz adına hayırlı sonuçlar getirmesini temenni ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

Daha sonra söz alarak konuşan İş insanı Nuri Üysen de eşinin adını taşıyan teknoloji merkezinin açılışında, başarılarını ardındaki isim olarak eşini göstererek; “Burada yer alarak beni onurlandıran tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum. Teşekkür konuşmamı önce eşime yapmak istiyorum çünkü desteğiyle her zaman yanımda olarak bana güç verdi. Gelişmemizin arkasındaki değil bizzat onun sağlayıcısı kadınlardır” ifadelerini kullandı.

Hatay Valisi Rahmi Doğan ise eğitim ve öğretim hayatına yapılan her türlü yatırımızın, ülkemiz ve milletimiz adına katbekat fazlasıyla döneceğini belirterek; “Teknik bir üniversitenin şehrimizde olması büyük bir şans. Bilim adına yapılan her adımı yakından takip ediyor ve destekliyoruz. Bu konuda İSTE’nin başında genç, dinamik bir ismin olmasının da büyük payı var. Kendisinin yapmak istediklerini ve hayata geçirdiklerini görünce biz de elimizden gelen desteği sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Son yıllarda bilim adına yapılan yatırımlara da değinen Vali Doğan; “Artık gençlerimiz bilim ve teknoloji alanında uluslararası düzeyde başarılar elde ediyor; kendi yazılımlarını üretip yerli ve milli ekonomiye katkı sağlıyor. Bu merkezde de öğrencilerimizin aynı duygularla önemli çalışmaları hayata geçireceğinden; İSTE’nin başarıların merkezi olacağından şüphem yok” şeklinde konuştu.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, konuşmaların ardından İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, Nuri Üysen ve eşi Nejla Üysen’e plaket ve hediye takdim etti. Müzik dinletisinin de yer aldığı tören protokol üyelerinin kurdele kesimi, merkezin gezilmesi ve kokteyl ile son buldu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here