“Neden Tek Marka Araç Dayatılıyor?”

0
78

Şoför esnafı, ‘Ulaşımda Dönüşüm’ adı altında tek tip marka ve modelle birlikte, astronomik rakamları bulan araç dayatmasına isyan etti…

“Neden Tek Marka Araç Dayatılıyor?”

Arsuz İlçesi ve Beldeleri Ulaşım Kooperatif Esnafları, Büyükşehir Ulaşım Ana Plan Dönüşüm projesinin uygulama süreci ile yapılan proje tebliği konularını, bölge kooperatif başkanları, mahalle muhtarları ve bölge esnafının yoğun katılımı ile masaya yatırdı. Projedeki hak kayıplarının konuşulduğu toplantıda, projenin uygulanabilir ve sürdürülebilir olmadığı tespitinde bulunulurken, projeye yoğun tepki gösterildi.

Arsuz Akçalı Mahallesi çok amaçlı salonda düzenlenen, şoför esnafları ile kooperatif başkanları ve muhtarların katıldığı toplantıda, Hatay Büyükşehir Belediyesine tepki gösterilerek ortak açıklama yapıldı.

Şoför esnafının yaptığı ortak açıklamada sıkıntılar dile getirilerek, ulaşımda dönüşüm projesinin beraberinde yokluk, iflas, haciz ve aile kurumunda yıkımlara sebep olacağına vurgu yapıldı. Mevcutta ayakta durmakta zorlanan şoför esnafının, tek tip marka ve model araçla, astronomik rakamlarda borç altına sokulmak istendiği de dile getirildi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a seslenen dolmuşçu şoför esnafının ortak olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Bahsi edilen proje ile ilgili detaylarda esnafa dolaylı tehdit, dayatma haklara el koyma maddelerinin olduğu Hatay İl Merkezinde yapılan orantısız güç uygulaması, projeyi reddeden kooperatiflere güzergâhı değiştirmeler, aşırı cezalar, araçların engelli ulaşılabilir araçlar alınmasına rağmen, Bakanlıkça standardı belirlenen araçların trafikten men edilerek esnafın hem maddi hem manevi sosyal sonuçların yanı sıra çok zor şartlarda satın aldırılmak istenen tek marka! Araçların ödemelerinin de aksaklıkları meydana geldiği icralar, hacizler sonucunun yaşattığı, Hatay merkez esnafına yaşatıldığı sonuçlar bu günde Arsuz Bölgesi Ulaşım esnafına dayatılmaktadır.

Söz konusu projede, araç standartlarında karanlık noktaların olduğu ortadadır. Bakanlıkça “Engelli Ulaşılabilir” ibaresi ile engellilerin araca binişini kolaylaştıran ataşman veya rampa montajı yapılarak proje ve onayı ile mümkün iken tek marka araca dayatmanın nedenini anlamakta zorluk çekmekteyiz!

Hatay’da yaşanan UAP dönüşümünün planının gerekçesinde Sayıştay Raporlarının gerekçe gösterilmesi sonucunda, araç yaş, marka, model, engelli ulaşılabilirlik, alçak tabanlı araç tanımı halkımızda bir bulgu olmadığı halde tamamen kişisel olarak ulaşım kişisel talebi ile projenin tıkanma ve esnafın sosyal yaşamını sarsmıştır.

Sonuç olarak yapılan değerlendirme ve alınan ortak esnaf kararında, esnaflar olarak söz konusu projenin uygulanabilir, sürdürülebilir, uzlaşmacı esnafın hukukuna, haklarına aykırı olup esnafın geleceğini troller. İşletme sistemini doğuracağından talep edilen Bakanlık “engeli ulaşılabilir standarttaki araçlar maddesi dışında esnafın katılımı istenen proje maddelerinin kişisel ve hukuki olmadığı iyi niyetli bir yaklaşım olmadığı çözüm yolunun esnafın mevcut ekonomik koşullarda sistemin ve projenin uygulanabilir, sürdürülebilir olması açısından taraflar ile karşılıklı olarak esnafın geleceğinin hak ve hukukunun korunduğu teminat altına alınacağı yöntemi ile olacağı tespit edilip karar altına alınmıştır.” (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here