Muhtarlar Günü Kutlandı

0
119

19 Ekim Muhtarlar Günü tüm yurt genelinde olduğu gibi kentimizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bu özel gün dolayısıyla ilk olarak İskenderun Muhtarlar Derneği tarafından Ata’nın manevi huzuruna çelenk sunuldu.

Atatürk Anıt Alanı’nda düzenlenen tören, Ata’mızın ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve hemen akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti.

Törende daha sonra İskenderun Muhtarlar Derneği Başkanı ve Denizciler Mahallesi Muhtarı Ali Rıza Kekeç, günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yaptı. Kekeç, muhtarlık mesleğinin önem ve özelliğine değinerek, kendileri için özel bir anlam ifade eden “Muhtarlar Günü”nün ilan edilmesinde ve muhtarlık görevlerinin icra edilmesi sürecinde desteğini esirgemeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, tüm merkez ve taşra yöneticilerine, İlçe Kaymakamı, Belediye Başkanı ve kurum müdürlerine teşekkür etti.

Çelenk sunma töreninin ardından, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in ev sahipliğinde Down Kafe’de düzenlenen kahvaltıda, protokol üyeleri ve mahalle muhtarları ile basın mensupları ve down sendromlu çocuklar bir arada sohbet etmek imkanı buldu.

Görev yaptığı süreç boyunca tüm muhtarların desteğini gördüğünü belirten Belediye Başkanı Seyfi Dingil, tüm muhtarlara teşekkür ederek; “Muhtarlarımız bizim mesai arkadaşlarımız. Halkımızla aramızda her zaman köprü vazifesi görüyorlar. Muhtarlarımızla her zaman istişarelerde bulunuyoruz. İskenderun’da birlik ve beraberliğimiz herkese örnek oluyor. Gününüz kutlu olsun” dedi.

Muhtarların, bulunduğu mahallede veya köyde devletin tüm kurumlarını temsil ederek, halkla devlet kurumları arasında bir köprü vazifesi gördüğünü belirten İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk de; “Yönetim anlayışımızda, vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklarımız olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır.

Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık en ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak hem sevinçte, hem de hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetindedir. Muhtarlarımıza hizmetlerinden ve gayretlerinden dolayı şükranlarımı sunuyor, ilçemizde görev yapan tüm mahalle muhtarlarımızın ‘Muhtarlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

İskenderun Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Rıza Kekeç tarafından, mahalle muhtarlarına gösterdiği hassasiyet ve destek dolayısıyla İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e günün anısına özel yapım dekoratif bir tabak takdim edildi.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise, mahalle muhtarlarımızın ilçemizin sorun ve ihtiyaçlarına gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkürlerini ileterek, tüm muhtarlarımıza günün anısına hediye verdi.

Muhtarlar Günü kutlama programına; İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Güven, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Mithat Tolunay, Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Çengel, İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Gök, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Kadir Başar, İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürü Bekir Aksoy ve Temizlik İşleri Müdürü Ömer Çolak ile İskenderun Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Rıza Kekeç ve Mahalle Muhtarları katıldı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here