Müftü Şekerci; “Hoş Geldin Ey Şehr-i  Kıyam!”

0
109

Bu Yıl Ki Ramazan Teması ‘İNFAK’

İskenderun Müftüsü Osman Şekerci, müftülük binasında düzenlediği basın toplantısında bugün başlayan Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını temenni etti. Müftü Şekerci bu yıl ki Ramazan temasının da “Allah’ın hoşnutluğunu elde etme amacıyla kişinin kendi servetinden harcama yapması, muhtaçlara aynî ve nakdî yardımda bulunması” anlamını taşıyan ‘İNFAK’ olduğunu söyledi.

İslam âleminin ve tüm Müslümanların özlemle beklediği, 11 ayın sultanı olan Şehri Ramadan’ın, yüreklere huzur vermek için, hasta kalpleri onarmak için geldiğini kaydeden Müftü Şekerci; “Kulluğumuzu hatırlatan,  kendimize çeki düzen vermemizi sağlayan,  bizleri yeniden ve yine  Kur’an muhabbeti, tilaveti ile  canlandıran,  kardeşliği, sabrı, yardımseverliği öğreten büyük öğretmen Ramazan-ı şerifi idrak edeceğiz. Geliniz Ramazan mektebine kaydımızı yaptıralım. Bir ay boyunca bu mektepte tüm eksikliklerimizi giderip yeniden bir aşk ve heyecanla rabbimize olan kulluğumuzu tescilleyelim. Geliniz hep birlikte Gönül’ler yapmaya aramızda gönül köprüleri kurmaya gayret edelim. Biz oruç tutarken oruçlarımız da bizi tutsun” dedi.

Bu ramazan ve her zaman tüm Müslümanların dikkat etmelerini istediği hususları da sıralayan Müftü Şekerci; “Mümkün mertebe  teravih namazlarımızı kılalım. Ve kılarken de namazın vakarına uygun bir şekilde huşu ile aceleye getirmeden spora dönüştürmeden kılmaya çalışalım. Her gün Kur’an okuyalım. Kuran’ı anlama noktasında meal ve tefsir okumaları yapalım. Boş şeylerden uzak duralım. Dedikodu ve gıybete karşı savaş açalım. Orucumuzu zedeleyen her şeyden uzak duralım. Gönül yıkanlardan değil, gönül Kuran’lardan olalım. Ramazan ayı sabrın ve azmin öğretmenidir. Bu nedenle gün içerisinde karşılaştığımız olumsuzlukları metanetle, sabırla telafi edelim. Şeytanların zincire vurulduğu bu ayda Tövbe ve İstiğfar edelim. İftarımızı fakirlerle paylaşalım, iftar sofralarında israfa kaçarak mide fesadına düşmeyelim. Kimsesizleri gözetelim. Bu sene Ramazan Temamız İNFAK Allah yolunda infak edelim. Zekat ve fitrelerimizi eksiksiz verelim.

Maddi ve manevi sayısız  güzelliklerin yaşandığı  ve mükafatının sınırsız olarak verildiği, duaların geri çevrilmediği bu mübarek ayın başta İskenderun’umuz olmak üzere ülkemizin ve İslam aleminin hayrına vesile olmasını temenni ediyor, kardeşlik, dayanışma, huzur ve barışa, İslam coğrafyasındaki akan kanların son bulmasına sebep olmasını cenabı Allah’tan niyaz ediyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.

“Ramazan Ruhani Bir Gelişim Mevsimidir”

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden de yayınladığı bir mesajla Ramazan ayını kutladı. Mübarek Ramazan ayını karşılamanın sevinci ve mutluluğu içinde olduklarını ifade eden Kaymakam Yönden; “Bilhassa bu ay; Yoksulların ve çaresizlerin halinden anlama şuuru kazandığımız, nimetlerin kadrini idrak ettiğimiz ruhani bir gelişim mevsimidir. Ramazan, bir paylaşım, yardımlaşma ve dayanışmadır. Bu manada merhametin doruğa ulaştığı bu mübarek ayda; sofralarımızı ve gönüllerimizi ihtiyaç sahiplerine açmalı ve yardıma muhtaç olanlara yardım eli uzatmalıyız. “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.” Hadis-i Şerif´inin rehberliğinde, imkânlarımız dâhilinde ihtiyaç sahibi yoksul vatandaşlarımıza daha fazla yardım eli uzatmalı, komşularımız, dostlarımız ve akrabalarımızı daha fazla hatırlamalı ve onlara manevi yakınlığımızı arttırmalıyız. Bu manada yoksul ve yoksun kardeşlerimizin yaralarını sarmak, ihtiyaçlarının giderilmesine vesile olmak, zengin fakir, genç yaşlı demeden aynı sofraya oturmak, aynı ekmeği paylaşmak milletimizin birlik, beraberlik ve bütünlüğünü daha da anlamlı hale getireceği gibi ve manevi duygularımızı daha da pekiştirecektir. Bu duygu ve düşüncelerle; Allah’ın rahmet ve bağış kapılarının açıldığı Mübarek Ramazan ayının başta aziz İskenderun halkına, ülkemize ve tüm İslam Âlemine hayırlara vesile olmasını diler, bu ayı birlik, beraberlik, kardeşlik, hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma duyguları içerisinde sağlıklı, huzurlu ve bereketli geçirmek temennisiyle, en kalbi duygularımla sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.

“Bu Müstesna Ay Birlik ve Beraberliğimize Güç Katmaktadır”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 11 ayın sultanı Ramazan ayı münasebetiyle yayımladığı mesajında; “Böyle mukaddes günler, toplum olarak birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirdiğimiz; sevinçlerimizi ve mutluluğumuzu paylaştığımız, dargınlık ve kırgınlıkların giderildiği, barış, sevgi ve esenliğin olduğu önemli günlerdir. Onbir ayın sultanı Ramazan ayı, nefsi terbiye etmenin yanı sıra yardımlaşmanın ve paylaşmanın yoğun olarak yaşandığı rahmet ve bereket ayıdır. Bu müstesna ay, millet olarak asırlardır değişmeyen birlik ve beraberliğimize güç katmaktadır. İnsanların birbirleriyle kucaklaşmasına vesile olan, kardeşlik ve barış ikliminin en derinden hissettiğimiz bu anlamlı günleri gelecek nesillere aktarmamız hepimizin sorumluluğundadır. Manevi duyguların en üst seviyeye çıktığı, insanlar arasında kardeşliğin ve yardımseverliğin pekiştiği, rahmet ve bereket kapılarının sonuna kadar açıldığı on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’e bir kez daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İslam âleminin mübarek Ramazan’ı Şeriflerinin ülkemize birlik, beraberlik, barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyor, tutulan oruçların, yapılan ibadetlerin kabul olmasını yüce Allah’tan niyaz ederim” dedi.

“Ramazan, Nefret ve İntikam Duygularını Aşma Ayıdır”

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ise, Ramazan ayının bereket, kardeşlik, paylaşma zamanı olduğunu belirterek; “Ramazan; kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma ayıdır. Kavuştuğumuz mübarek Ramazan Ayı’nda, İslam coğrafyasında yaşanan acıların ve zulümlerin son bulmasını, aynı zamanda ramazanda oluşan manevi atmosferin, bütün bir yıla yayılarak birlik ve beraberliğe çevrilmesine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum. Birey ve toplumun hayatını intizama sokan, ciddiyet ve disiplin altına alan, düşünme ve nefis muhasebesi fırsatı veren bir irade eğitimi olan oruç ibadetini yerine getireceğimiz Ramazan Ayı’nın, halkımız başta olmak üzere, tüm İslam âlemine hayırlar, huzur ve barış getirmesini temenni ederim” ifadelerini kullandı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here