MMK Metalurji Fabrikasında Toplu İş Görüşmesi Sevinci

0
41

Özçelik-İş Sendikası ile MMK Metalurji Fabrikası arasında yürütülen 6.Dönem Toplu İş Sözleşme görüşmeleri, Özçelik-İş Sendikası ve üyelerinin zaferiyle masa başında anlaşmayla sonuçlandı.

Yaklaşık 6 aydır süren toplu iş sözleşme görüşmeleri, ücret maddesinde anlaşma sağlanamaması üzerine tıkanmış, bunun üzerine Özçelik-İş Sendikası grev kararı almış, ardından da işveren tarafı ise fabrikada lokavt ilan etmişti.

Bu gelişmelerin ardından dün tekrar bir araya gelen taraflar, çetin geçen görüşmelerin ardından mutabakat sağlayarak toplu iş sözleşmesini imzaladı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Özçelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör; “Üyelerimizin haklı talep ve beklentilerini karşılayarak toplu iş sözleşmemizi imzalayıp üyelerimize hediye etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu süreçte  bizlere desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Genel Başkanımız Yunus Değirmenci başta olmak üzere, dimdik arkamızda duran MMK emekçilerine, Genel Merkez Yöneticilerimize, MMK Genel Müdürü Denis Kvasov’a, Fabrika yöneticilerine, şube yöneticilerimize ve işyerleri temsilcilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sözleşmenin detaylarını da paylaşan Şube Başkanı Güngör; “Sözleşmemiz kapsamında üyelerimizin saat ücretlerine yıllık ortalama yüzde 160 oranında artış yapılmasını sağladık. Sosyal haklarda ise artış yüzde 240 olarak gerçekleşti. Bu oranlarla üyelerimizin ve ailelerinin yüzünü güldürmüş olmanın sevinci yaşıyoruz” dedi.

Zorlu bir sürecin ardından ciddi sosyal ve maddi kazanımlarla dolu bir toplu iş sözleşmesi imzalamanın memnuniyeti içerisinde olduklarını kaydeden Güngör; “Aynı inanç ve kararlılıkla üyelerimizin hak ve menfaatlerini artırmaya devam edeceğiz. İnşallah birlikte çok daha güzel sözleşmelere imza atmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Son olarak Güngör; “Yeni dönem toplu iş sözleşmemiz başta MMK emekçileri olmak üzere, işyerimize, sendikamıza ve bölgemize hayırlı olsun” temennisinde bulundu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here