MKÜ’den Belen’de Doğa Yürüyüşü

0
254

mkü-doğa yürüyüşü1Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Mühendislik Fakültesi Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü “1. Belen İlçesi Atik yaylası Jeoloji Uygulaması ve Doğa Yürüyüşü” adlı etkinlik gerçekleştirdi. Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ergül Yaşar’ın öncülüğünde gerçekleşen geziye Mühendislik Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri eşlik etti.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen ve sabahın erken saatlerinde Mühendislik Fakültesi’nden otobüslerin hareketi ile başlayan gezide, katılımcılara bölgenin jeolojik evrimine ve bölgede gözlemlenen litolojik birimlere ait gezi notları hazırlandı.

mkü-doğa yürüyüşü2

Gezi boyunca İskenderun ilçesinde hakim olan formasyonlar hakkında bilgi verilerek yürüyüş esnasında görülen litolojik birimler, dokanaklar ve fay yüzeylerinde ayrıntılı incelemeler yapıldı. Ayrıca gezide gözlemlenen ince-orta tabakalı kireçtaşı, kumtaşı ve kiltaşı tabakalarının duruşlarını belirlemede kullanılan jeolog pusulası ile katılımcılara pusula ölçümü gösterildi.

Öte yandan tüm tersiyer basenleri içinde miyosen yaşlı birimlerde üretilebilir petrol potansiyeline sahip tek alanın İskenderun havzası olması nedeniyle başta Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği öğrencileri olmak üzere tüm katılımcıların isteği doğrultusunda bölüm tarafından İskenderun bölgesinde farklı geziler düzenleneceği bildirildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here