MKÜ’de Toplu Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

0
93

mkü-temel atma1Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ), geleceğin inşası çalışmalarında her geçen gün yeni bir atılıma imza atarak hem nitelik hem de nicelik olarak büyümeye devam ediyor. Bu kapsamda Mustafa Kemal Üniversitesi, Tayfur Sökmen Kampusu içerisine kurulacak olan Hacı Mehmet Alkan Camii, Rektörlük Hizmet Binası, Merkezi Yemekhane ve Merkezi Araştırma Laboratuarı binalarının toplu temel atma törenini Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in de katılımıyla gerçekleştirdi.

Temel atma törenine Bakan Ergin’in yanısıra, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, Kaymakamlar, aynı zamanda temeli atılan camiye de adı verilen hayırsever iş adamı Hacı Mehmet Alkan, Ak Parti İl Başkanı İsmail Kimyeci, İl Genel Meclis Üyeleri, İlçe ve Belde belediye başkanları, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, HESOB Başkanı Kadir Teksöz, işadamları, MKÜ hocaları ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

MKÜ Spor Salonunda düzenlenen programda Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder ve aynı zamanda temeli atılan camiye de adı verilen hayırsever iş adamı Hacı Mehmet Alkan, birer konuşma yaptı.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, konuşmasında, üniversitenin Hatay ilinin daha ileriye taşınmasında çok önemli bir misyonu olduğuna işaret ederek; “Üniversitenin hem ilimizdeki yeni yatırımlar, yeni ufuklar ve yeni hedefleri belirleme noktasında yapmış oldukları katkılar hem de Hatay insanına ilave olarak kattıkları değerden dolayı büyük bir memnuniyet duyduğumu da ifade ediyorum” dedi. Ergin, konuşmasının sonunda hayırsever iş adamı Hacı Mehmet Alkan ve ailesine bu hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Toplu temel atma töreninde konuşan Hatay Valisi Celalttin Lekesiz de; “Aklın değerlendirildiği, insanoğlunun daha nitelikli bir hale geldiği en önemli merkezlerden birisi hiç şüphesiz üniversitelerdir” diye konuştu. Vali Lekesiz, Mehmet Alkan ve ailesine yaptıkları hizmetler için teşekkür etti.

mkü-temel atma2

Daha sonra söz alan MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, ülkemizdeki şehirleşme, eğitim seviyesinin yükselmesi, milli gelirdeki artış gibi unsurların modernleşmenin işaretleri olduğuna dikkat çekti. Üniversite sisteminin dayandığı ve işleyişini kolaylaştıran bir mantığı, rasyonel bir temeli olduğunu zira üniversitenin kendi toplumuyla, çevresiyle, bölgesiyle, milletiyle ve kendisiyle bütünleşmesinin ancak bu yolla mümkün olabileceğini belirten Rektör Güder; “Bu bakımdan bugün burada ülkemizde 176 üniversite arasından sıyrılarak zirveye ulaşmak adına olağanüstü gayrette bulunan üniversitemizin gurur temellerini atmanın ayrıcalığını yaşıyoruz. Dileğim ve temennim Mustafa Kemal Üniversitesi’nin, adının sahibi ulu önderimiz gibi kendi sahasında lider, ileri görüşlü, yaratıcı, çığır açan bir tarih yazmasıdır” dedi.

Rektör Güder, temeli atılan caminin yapımında çok büyük katkılar sağlayan ve camiye adı verilen Hacı Mehmet Alkan ve Ailesine şükranlarını sunduğu konuşmasının devamında Rektörlük Hizmet Binası, Merkezi Yemekhane ve Merkezi Araştırma Laboratuarı binalarının teknik detayları ve maliyetleri gibi hususlar hakkında bilgiler verdi.

Hayırsever iş adamı Hacı Mehmet Alkan’ın da söz aldığı törende Alkan, eskiden cami ve medreselerde yapılan ilmin şimdi okullarda ve üniversitelerde yapıldığın ifade etti. Konuşması sırasında heyecanını gizleyemeyen Alkan, kendisine bu fırsatı veren herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından tören alanına geçilerek Hatay Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nun dualarının eşliğinde binaların temelleri atıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here