MKÜ’de “II. Bilim, Kültür ve Sanat Şenliği” Etkinlikleri Başladı

0
84

mkü-bilim şenliğiMustafa Kemal Üniversitesi tarafından düzenlenen “II. Bilim, Kültür ve Sanat Şenliği” açılışı geniş bir katılımla gerçekleşti. MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder’in ev sahipliğinde gerçekleşen açılışa Hatay Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, 121’inci Jandarma Eğitim Alay Komutanı J. Alb. Özcan Kaplan, Hatay Belde Belediye Başkanlarının yanı sıra akademisyenler, idari personel, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Program, protokol üyeleri ve diğer katılımcıların Ziraat Fakültesi önünden Atatürk Anıtı’na kadar “74. Yıl Gençlik Yürüyüşü” yapmaları ve Rektör Güder’ in Atatürk Anıtına çelenk koymasıyla başladı. Daha sonra program, Tayfur Sökmen Kampusu Çarşı Kompleksinde yapılan konuşmalarla devam etti.

İlk konuşmayı yapan MKÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Şammas Başkaya; “İnsanlığın ortak mirası bilim, kültür ve sanat halinde ifade ve tasnif edilebilir. Bizler bugün, insanlığın en önemli kentlerinden bir tanesinde, insanlığın en önemli zenginliği olan bilimi, kültürü ve sanatı nitelik ve nicelik bakımlarından en yüksek seviyede ele almaktan, bahsi geçen mirası üniversitemizin ve dolayısıyla şehrimizin gündemine getirmekten, insanımızın idrakine, beğenisine ve tecrübesine sunmaktan çok memnunuz” dedi.

MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder ise üniversitede düzenlenen şenliklerle ilgili olarak, “Şenlikler, öğrencilerin bilincini zenginleştireceği, kendisini ifade edebileceği, konuşacağı, tartışacağı sorgulayacağı ve üniversiteli bilincine yakışır etkinliklere dönüştüğü müddetçe anlam kazanır. Bu bakımdan II. Bilim, Kültür ve Sanat Şenliği’nde öğrencilerimizin kendini rahatça ifade etmeleri için çeşitli sosyal aktiviteler düzenleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Son olarak konuşan Hatay Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, MKÜ’nin Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrencilerle birlikte “Anadolu Portresi” gibi olduğunu söyledi. Diğer illerden gelen gençlerin kendi illerinin kokusunu, farklılığını ve zengin kültür öğelerini Hatay’a taşıdığını dile getiren Göncü, “Gençler ilimizden alacakları hoşgörüyü, barışı ve sevgiyi kendi illerine götürecekler. Bu kaynaşma, birlik ve beraberlik duygusu sayesinde ise ülkemizin daha güçlü ve daha aydınlık bir geleceği olacağı inancı içerisindeyim” diye konuştu.

Aynı zamanda “II. Bilim Kültür ve Sanat Şenliği” açılışı kapsamında Çarşı Kompleksi’ndeki Âşıklar Şöleni, Albatros Grubu’nun Alternatif Rock Müziği gibi etkinliklerin yanı sıra İskenderun’da da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here