MKÜ’de Başarılı Akademisyenlere Ödül

0
630

mkü-akademisyenMustafa Kemal Üniversitesi Atatürk Konferans Salonunda “Bilimsel Faaliyet Teşvik Sistemi Uygulama Esasları” kapsamında “2012 yılı Kategorik Bireysel Yayın Teşviki Ödül Töreni” düzenlendi. Ödül törenine Hatay Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, MKÜ Kurma ve Yaşatma Vakfı Başkanı Ali Özbuğday, vakıf üyeleri ve çok sayıda akademik ve idari personel katıldı.

 Törenin açılış konuşmasını MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder yaptı. Rektör Güder, konuşmasında, tarihi gelişimi gereği evrensel bir eğitim kurumu olan üniversitelerin birleştiriciliğini ve evrensel boyutta bilgi ürettiğini vurguladı. Rektör Güder; “Ülkemizin, bilim ve bilimsel bilgi üretmek için örnek alınacak ve lokomotif vazifesi görecek aynı zamanda tarihini, geleneklerini, inançlarını ve kültürel gelişimini iyi tetkik eden bunları değerlendirerek milli kültürün takviyesinin, yenilenmesinin dünyaya açılıp evrensel kültüre ve bilime katkı sağlamasının yollarını arayan, ortaya koyan bilim insanına ihtiyaç vardır” diye konuştu.

Rektör Güder’in ardından söz alan MKÜ Kurma ve Yaşatma Vakfı Başkanı Ali Özbuğday ise, Mustafa Kemal Üniversitesi’nin uygulamalı araştırmalar yaparak mevcut bilgi ve fikirleri yenileyip zenginleştirerek bilgileri korumak adına çıkan bu yolda akademisyenlerin bilimsel çalışma ve çabalarını desteklediklerini ifade ederek; “Üniversitenin bir mensubu olan bu koca ailenin parçalarını aynı çatı altında ortak gaye etrafında birleştirmek, bilimsel meşaleyi ve üniversitemizi bilim dünyasında ön saflara yükseltebilmek adına bu gururlu günde sizlerin arasında olmaktan dolayı mutlu olduğumu söylemek isterim” şeklinde konuştu.

mkü-akademisyen2

Programa toplamda 120 akademisyen başvuruda bulunmuş olup, kategorik olarak Fen Bilimleri Öğretim Üyesi ve Öğretim Üye Yardımcıları, Sağlık Bilimleri Öğretim Üyesi ve Öğretim Üyesi Yardımcıları, Sosyal Bilimler Öğretim Üyesi ve Öğretim Üye Yardımcıları katıldı. Fen Bilimleri Öğretim Üyesi kategorisinde birinciliği Doç. Dr. Erdoğan Özbay alırken ikiciliği Doç. Dr. Hacı Ali Çetin Kara ve üçüncülüğü de Prof. Dr. Mahmut Çalışkan aldı.

 Fen Bilimleri Öğretim Üye yardımcılarından iki tane birincilik sağlanırken bunlardan ilki Araştırma Görevlisi Fatih Bayansal olurken diğeri Araştırma Görevlisi Süleyman Kahraman oldu. İkiciliği Araştırma Görevlisi Yusuf Nur takip ederken üçüncülüğü ise öğretim görevlisi Erdem Aslan aldı.  Sağlık Bilimleri öğretim üyelerinden birinciliği Yard. Doç. Dr. Vefik Arıca alırken, ikinciliği Yrd. Doç. Dr. Seçil Arıca ve üçüncülüğü ise Doç. Dr. Nizami Duran aldı.

 Son kategoride ise Sosyal Bilimler Öğretim Üyelerinden birinciliği Yrd. Doç. Dr. Haydar Çoruh, ikinciliği Doç. Dr. Hüseyin Korkmaz ve üçüncülüğü de Yrd. Doç. Dr. Süleyman Hatipoğlu aldı.  Sosyal Bilimler Öğretim üyesi yardımcılarından ise birinciliği Arş. Gör. Atilla Karataş, ikinciliği Uzman Emre Özşahin üçüncülüğü de Arş. Gör. Esra Nur Tiryaki aldı.

 Program birincilere, ikicilere ve üçüncülere para ödülü başarı belgesi ve plaket takdimiyle son buldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here