MKÜ’de 2. Hatay Kariyer Günleri Yapıldı

0
85

mkü-kariyer günleri1Hatay Valiliği, Mustafa Kemal Üniversitesi ve Hatay İş-Kur Müdürlüğü’nün işbirliğinde gerçekleşen “2. Hatay Kariyer Günleri” etkinliği ilk yıl olduğu gibi yine sanat ve iş dünyasından herkesin yakından tanıdığı kişileri öğrencilerle buluşturdu.

MKÜ Kariyer ve Girişimcilik Topluluğu’nun (KAGİT) organize ettiği etkinliğin açılışına Hatay Vali Yardımcısı Kadim Doğan, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Hatay İş-Kur Müdürü Ahmet Bulanık, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, Hatay İl Sağlık Müdürü Sebahattin Yılmaz, 121. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı J. Alb. Özcan Kaplan’ın yanı sıra iş adamları, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Hatay Vali Yardımcısı Kadim Doğan, açılışta yaptığı konuşmada hızla yaşlanan dünyanın aksine oldukça genç ve dinamik bir nüfusa sahip olduklarını ifade ederek; “Gençlik ve dinamizm enerji demektir, güç demektir. Bugün de biz bu gücün farkında olarak ilimiz ve ülkemiz adına verimliliği en etkin şekilde kullanma yönünde, hedefleri belirlemek amacıyla burada toplanmış bulunuyoruz” diye konuştu.

Bir ülkenin en büyük sermayesinin sahip olduğu nitelikli insan gücü olduğunu vurgulayan Doğan,  iyi yetişmiş insanın üretimin mihenk taşı olduğunu aktardı.

Günümüzde artık bir iş kurabilmek için mutlaka uzmanlaşmak gerektiğini belirten Doğan; “Eğitim seviyemiz artık çok daha iyiye gidiyor. Ancak bu yeterli değildir. Zira bir ülkenin sosyal anlamda ekonomik kalkınmışlık anlamında çok daha iyiye gidebilmesi toplam nüfus içerinde iyi eğitimli insanın sayısına bağlıdır. Buna paralel olarak teknolojik bilgiyi de eğitime tamamen dahil etmemiz gerekmektedir” dedi.

mkü-kariyer günleri2

MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder de Türkiye’nin gelişmiş batı ülkeleri gibi refah ve bilgi toplumu haline dönüşebilmesinin ana unsurunun nitelikli insan gücü olduğunu vurguladığı konuşmasında; “Çünkü ancak bilgiyle bilimle ve onu nasıl kullanacağını bilen bir yöntemle donatılmış olan bireyler, eline geçen çok cüzi imkânları bile bir anda hiç beklenmeyen fırsatlara dönüştürebilir ve ondan katma değer üretebilirler” ifadelerini kullandı.

Hatay İş-Kur Müdürü Ahmet Bulanık ise konuşmasında çalışma hakkının yaşama hakkının devamı inancıyla hareket ettiklerini söyledi. Bulanık, çalışma hayatının, iş gücü piyasasının bütün ihtiyaçlarını, beklentilerini karşılamak, çalışanlarla çalışma hayatına en güzel hizmeti sunmak adına faaliyetlerin aralıksız devam edeceğini kaydetti.

Konuşmalardan sonra sahneyi öğrencilerle deneyimlerini paylaşmak için Mustafa Kemal Üniversitesi’ne gelen iş ve sanat dünyasının başarılı ve sevilen isimleri aldı.

İş dünyasından TROX GmbH Uluslararası İş Direktörü Kenan Görgülü’nün “Uluslararası Girişimcilik ve Kariyer” adlı sunumu ve yine TROX GmbH Kuzey ve Doğu Avrupa Bölge Sorumlusu Hellmuth Weiss’in “Uluslararası Başarısı ve Türkiye’ye Genel Bakışı” adlı sunumlarının ardından program, Avrupa Meslek Yatırımcıları Derneği Hukuk Komitesi Başkanı Av. Şafak Erdem, Özel Oytun Türkoğlu ve Ataman Özbay’ın sunumlarıyla devam etti.

Eğlence Mühendislerinden Kesitler

2. Hatay Kariyer Günleri’nin ilk günkü coşkusu Eğlence Mühendislerinin öğrencilerle buluşmasıyla doruğa çıktı. Programın ikinci gününde de sevilen isimler sahne alarak bilgi ve tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

Öte yandan coşkulu bir şekilde geçen 2. Hatay Kariyer Günleri’nde KAGİT tarafından öğrencilere katılım sertifikası verildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here