MKÜ Kampusunda Nevruz Coşkusu

0
106

mkü-nevruz1Baharın müjdecisi Nevruz Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ)’nde düzenlenen törenle kutlandı. Halaylar çekildi, çekiçler sallandı ve ateş üzerinden heyecanlı atlayışlar gerçekleşti. Nevruzun tüm motiflerinin sergilendiği kutlamalarda en renkli görüntü ise, Rektör Güder başta olmak üzere herkesin müzik eşliğinde bu şenliği yaşaması oldu.

Şenlikler öncesinde Atatürk Konferans Salonunda program düzenlendi. Hatay protokolünün de katıldığı törende ilk olarak geleneksel hale gelen Nevruz Belgeseli izlettirildi. MKÜ öğrencileri adına konuşan Öğrenci Konseyi Başkanı Yavuz Yasıl, her yıl Mart ayının 21’inde kutlanan Nevruz bayramının Orta Asya Türklerine dayanan ve baharın gelişine duyulan sevincin hep birlikte kutlanması olduğunu söyledi.

Daha sonra söz alan MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Nevruz coşkusuyla gelen duygularını paylaştı. Rektör Güder, mesafeleri kaldırıp uzakları yakın eden, kin ve nefreti bertaraf edip yerine sevgi ve barış tohumları serpen bayramların, geçmişten bugüne kadar yaşadığımız ve yaşattığımız ortak kültür ve değerlerimizin ürünü olduğunu belirtti. Rektör Güder, yüzyıllardan beri çeşitli din ve ırklara mensup uluslar tarafından geleneksel yöntemlerle sürdürülen ve geçmişten bugünlere yaşatılan Nevruz Bayramı’nın da o değerlerden birisi olduğunu vurguladı.

mkü-nevruz2

Nevruzun, farklılıklarımızdan daha çok benzerliklerimizin ve ortak değerlerimizin bilincini bizlere aşıladığına işaret eden Güder; “Nevruz, tabiatı uyandırdığı gibi, kardeşlik duygularımızı da uyandırmalı, ayrılığa değil birliğe zemin hazırlamalıdır. Çünkü Nevruz sevgidir, hoşgörüdür, mutluluktur, umuttur. Bundan dolayı bu en eski bayram bir ayrışma unsuru değil,  bizi birbirimize kenetleyen, birbirimizi doğru anlamayı ve hoşgörüyle kabullenmeyi öğreten manevi bir bağ olmalıdır” dedi.

Konuşmalardan sonra protokol üyeleri, akademik personel ve öğrencilerin bir arada bulunduğu kortej yürüyüşüyle Çarşı Kompleksine geçildi. Burada ateş üzerinden heyecanlı atlayışlar gerçekleştirildi, örs üzerinde demir dövüldü. Müzikle birlikte coşku doruğa çıktı. Büyük bir sevinç gösterisine dönüşen Nevruz kutlamaları masmavi gökyüzünün altında, özgürce kanat çırpan kuşların arasında ve rengârenk çiçeklerle bezenmiş bir bahar gününde seyrine doyum olmaz bir görsel şölen sundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here