MKÜ Dostları Bir Araya Geldi

0
277

mkü dostları1Mustafa Kemal Üniversitesinin bir parçası konumundaki Kurma ve Yaşatma Vakfı’nın tanıtımı ve vakfın kuruluşunda emeği geçenlere teşekkür vesilesiyle program düzenlendi.

Programa Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hasan Koçyiğit, Rektör Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, MKÜ Kurma ve Yaşatma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özbuğday ve eşleri katılırken programın onur konuğu MKÜ Kurucu Rektörü Prof. Dr. Haluk İpek oldu.

 MKÜ Kurma ve Yaşatma Vakfı üyelerinin büyük çoğunluğunun katıldığı ve üniversitenin fakülte dekanları başta olmak üzere idari kadrosunun da yer aldığı program, vakfın tanıtım videosunun izlenmesiyle başladı.

Açılış konuşmasını MKÜ Kurma ve Yaşatma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özbuğday yaptı. Özbuğday; “22 yıl önce maddi ve manevi katkılarla oluşturulan Üniversitenin, bugün geldiği nokta hepimizi gururlandırmaktadır” dedi. Günümüz teknolojisinin gerektirdiği donanıma sahip, eğitim kadrosunda mükemmelleşen ve en çok tercih edilen üniversiteler arasında her geçen gün üst sıralarda yer alan Üniversitemizin maddi katkının yanı sıra daha fazla manevi katkıya ihtiyacı olduğunu belirten Özbuğday, bu bilinçle toplumumuzun her kesiminden üniversiteye sahip çıkma, destekleme, paylaşma ve bütünleşme bilinciyle hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.

MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder; “21 yıl önce bu iş devletin olduğu kadar bizim,  hatta Hataylı olarak en çok bizim işimizdir, diyerek elini taşın altına koyan Valisinden, iş adamına, memuruna, çitçisine varıncaya kadar herkesin kendince, kararınca, kanaatince küçük meblağlarla başlayan sonra bir çığ gibi büyüyen bağış kampanyaları hamiyetperver, hayırseverlerin yazdığı bir destan olmuştur” şeklinde konuştu.

mkü dostları2

Vakfın Kurucusu ve üniversitenin ilk Rektörü Prof. Dr. Haluk İpek, bu unvanın, kendisi, çocukları ve ailesi için en büyük gurur ve heyecan vesilesi olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Haluk İpek, Mustafa Kemal Üniversitesi’nin layık olduğu yerde gördüğü için çok gururlandığını aktardı.

Konuşmaların ardından MKÜ Kurma ve Yaşatma Vakfı, başarılı akademisyenlere motivasyon ve teşvikte bulunmak adına üniversiteye ulusal ve uluslar arası başarılar kazandıran akademisyenlere ödüllerini takdim etti.

14 farklı ülkeden 236 patentin yarıştığı ve Türkiye’den sadece Mustafa Kemal Üniversitesi’nin başvurduğu Eureka patent yarışmasında “Antimikrobiyal Kollajen Yara Örtüsü” adlı patenti ile altın madalyayla ödüllendirilen Doç. Dr. Alpaslan Kaya, Doç. Dr. Nizami Duran ve Yrd. Doç. Dr. Ahmet MERT’e; Hatay’da yetiştirilen ve popüler olan Trabzon Hurmasının, seleksiyon çalışması ve 3 yıllık gözlemlerin ardından MKÜ tarafından tescili alınması yönünde “MKÜ Harbiye” adını verdikleri “Trabzon Hurması Tescil Çalışması”nı başarıyla tamamlayan Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Kaplankıran, Doç. Dr. Celil Toplu, Doç. Dr. Hakan Demirkeser, Yrd. Doç. Dr. Ercan Yıldız,  Yrd. Doç. Dr. Müge Kamiloğlu’na; Antakya’da yeni bir bitki türü keşfederek barış ve hoşgörü kenti olan Antakya’nın bu özelliğini vurgulamak ve ölümsüzleştirmek için de bitkiyi “barışın çiçeği” anlamına gelen  “Scorzonera pacis” adıyla yayınlayan Yrd. Doç. Dr. Yelda Güzel ve Doktor Samim Kayıkçı’ya ödülleri takdim edildi.

Program, Mahmut Bulgurcu’nun şefliğini yaptığı Antakya Musiki Derneğinin eşliğinde TRT sanatçısı Nusret Yılmaz’ın verdiği konser ile sona erdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here