Mithat Nehir’den ‘Evvel Temmuz’ Mesajı

0
126

mithat nehir1Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir ‘Evvel Temmuz Bayramı’ nedeniyle yazılı bir kutlama mesajı yayınladı.

Evvel Temmuz Bayramının hasat ve bereket bayramı olarak kutlandığını kaydeden Nehir; “Kültürel mirasımızı korumak, yaşatmak bizi biz yapan değerlere sahip çıkmak, bayramların manevi dünyamıza kattığı zenginliklerle daha da mümkün olabilecektir. Evvel Temmuz bayramı (Hasat bayramı) Bereket bayramı 4000 bin yıl öncesine dayanan tarihi kökleriyle bu topraklarda kardeşlik, hoşgörü, barış, insanlık sevgisinin sembolü olan Arap Alevilerinin bayramıdır.

Her türlü yasaklamaya, siyasi baskı dönemlerine, askeri darbelere karşı bugüne kadar gelmiş, asimilasyona, yozlaşmaya karşı özgürlüklerin, halkların kardeşliğinin bayramıdır. Evvel Temmuz küreselleşen dünyada ayakta duran, direnen, her geçen gün daha da güçlenen insanlık değerlerinin yüceltildiği bir olgudur. Evvel Temmuz bayramının  tarih boyunca bu topraklarda yeşertilen, en büyük zenginliğimiz olan ortak medeniyetin  daha da güçlenerek ülkemize ve dünya barış, kardeşlik, eşitlik, adalet getirmesini diliyor, halkımızın bayramını kutluyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here