Minikler Okula Başladı

0
125

minikler okula1Birinci Sınıf Öğrencileri Ders Başı Yaptı

Okul Öncesi ve ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için ders zili dün çaldı. 2013-2014 Eğitim-Öğretim döneminde, Anaokulu ve ilkokul 1. sınıfa ilk adımını atacak öğrenciler oryantasyon (uyum) eğitimi sebebiyle okula bir hafta erken olarak dün başladı. Dün aileleri ile birlikte okulun yolunu tutan minik öğrencilerin, bir hayli heyecanlı oldukları gözlendi.

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB), 2006-2007 eğitim öğretim yılından itibaren okullar açılmadan önceki ilk hafta uyum eğitimi programı uygulanmaya devam ediyor. İlkokul 1. sınıfa yeni kayıt yaptıran öğrenciler ile okul öncesi eğitime başlayacak minik öğrenciler, dün ders başı yaptı. İlkokul birinci sınıf öğrencileri dünden başlayarak bir haftalık uyum eğitimine alındı.

minikler okula2

Kentimizdeki tüm ilkokulların yanı sıra 5 Temmuz İlkokulunda da heyecan doruktaydı. Okul bahçesinde yapılan törende konuşan 5 Temmuz İlkokulu Müdürü Fikret Türkoğlu, yeni eğitim-öğretim döneminde tüm öğrenci ve velilere başarılar diledi. Konuşmasında öğüt ve uyarılarda bulunan Müdür Türkoğlu; “Okulumuz yeni eğitim ve öğretime hazır. Tüm eksikliklerimizi tamamladık. Minik öğrencilerimizin sıkıntı çekmemeleri adına her türlü çalışmayı bitirdik. Eğer eksik görülen noktalar olursa yine elimizden geleni yapacağız” dedi. Konuşmaların ardından minik öğrencilerin sınıfları belirlendi ve dershanelere giren 1. sınıf öğrencileri yeni arkadaşları ve öğretmenleri ile tanıştı. 5 Temmuz İlkokulunda sınıfların 30’ar kişilik olarak hazırlandığı belirtildi.

2013-2014 eğitim öğretim yılı 16 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri ise, 9-13 Eylül tarihlerinde uyum eğitimine alınacak. Birinci yarıyıl, 16 Eylül 2013 Pazartesi’den, 24 Ocak 2014 Cuma’ya kadar sürecek. Yarıyıl tatili, 27 Ocak-7 Şubat 2014’te yapılacak. İkinci dönemin ilk dersi 10 Şubat’ta görülecek. 2013-2014 eğitim-öğretim sezonu 13 Haziran’da tamamlanacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here