Milli İttifak Adayları Çalışkan ve Zeytineli Seçim Sonuçlarını Değerlendirdi

0
65

milli ittifak28Çalışkan; “Haksız Ve Adil Olmayan Bir Seçim Yarışı Yaşandı”

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Adayları Yrd. Doç. Dr. Necmettin Çalışkan ve Nevin Zeytineli basın mensupları ile bir araya gelerek seçim sonuçlarını değerlendirdiler.

7 Haziran genel seçim sonuçlarının ülkemize, milletimize faydalı olmasını dileyerek başladığı konuşmasında Çalışkan, kendilerine destek veren herkese teşekkür etti. Aldıkları oyun beklentilerinin  altına kaldığını kaydeden Çalışkan; “Bu sonucu vatandaşımızın, seçmenimizin kararı olarak anlayış ve saygıyla karşılıyoruz. Seçim sonucunu partimizin yapısını ve işleyişini gözden geçirmek, karşılaştığımız eksiklikleri, aksaklıkları düzeltmek için bir uyarı olarak değerlendiriyoruz. Bütünüyle eşitsiz ve adaletsiz bir ortamda gerçekleşen bu seçimlerin önemli sonuçlarından biri de iktidarın şımarıklığına, yolsuzluğuna, kibrine karşı seçmenin duyarsız kalmayışı ve iktidar yapmayarak kamu kaynaklarını talan eden iktidarı cezalandırması olmuştur. Saadet Partisi olarak bizler seçime ve sonuçlarına dair notlarımızı özenle aldık. Seçmenin bize vermiş olduğu mesajları çıkardık ve bugünden itibaren daha heyecanlı, aşkla, şevkle çalışmaya başlıyoruz” dedi.

Zeytineli: “AKP’nin Kaybettiği Yüzde 9’luk Oy HDP ve MHP’ye Gitmiştir”

Hatay’da değişen bir şey olmamıştır. Milletvekili dağılımı aynı kalmış sorunlar aynı devam edeceği anlaşılmaktadır. Saadet Partisinin meclise girememesi ile Hatay kaybetmiştir.

Saadet Partisi’nden 2. Sıra adayı Nevin Zeytineli de açıklamasında; “Her türlü imkânsızlıklara rağmen üzerimize düşen görevi fazlası ile yaptığımıza inanıyorum. Kutuplaşmaların yaşandığı bir zaman diliminde, diğer tüm parti ve camialara örnek teşkil edecek bir birliktelik örneği gösterdik. Aldığımız yüzde 2,1’lik oy kendi parti teşkilatlarımızın oyudur. AKP’nin kaybetmiş olduğu yüzde 9’luk oy HDP ve MHP’ye gitmiştir. HDP’yi güçlendiren yine kendileridir. Biz bu kutlu yolda olmakla makam mevki hesabı yapmadan, milli ve manevi değerlerimize bağlı kalarak, memleketimiz için mücadele ederek, asıl kazananlar olduğumuzu düşünüyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here