Milletvekili Türkoğlu: “Hedeflere Ulaşmanın Anahtarı Eğitimdir”

0
360

Ak Parti Hatay Milletvekili Ecz. Hacı Bayram Türkoğlu, Dörtyol’daki eğitim kurumlarını gezdi. Türkoğlu’nun Recep Atakaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Ayhan Say Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Fen Lisesi’ne gerçekleştirdiği ziyaretlere, Ak Parti Dörtyol İlçe Başkanı Yasin Taşar, Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Toksoy da eşlik ettiler.

Ziyaretlerinin ilkini Dörtyol Recep Atakaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine gerçekleştiren Türkoğlu, Okul Müdürü Hasan Kıymacı’dan 2018-2019 Eğitim/Öğretim Dönemi öncesi yürütülen hazırlık çalışmaları hakkında bilgi aldı. Türkoğlu daha sonra Şehit Ayhan Say Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti ve Okul Müdürü Mustafa Aracı ile birlikte okulda incelemelerde bulundu.

İnceleme gezileri sırasında Dörtyol’un okullaşma oranında ilk sıralarda olduğuna dikkat çeken Türkoğlu; “Dörtyol’umuza 2 atölyesi ile birlikte 32 derslikli Şehit Ayhan Say Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gibi eğitim alanında bir ak eser daha kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Eğitim alanında özellikle Dörtyol, son 4 yılda Türkiye’de toplam 957 ilçe arasında en fazla okullaşma oranının gerçekleştiği ilçelerin başında gelmektedir. Okullaşmada, teknik donanım gibi fiziki alt yapıda büyük oranda ihtiyacı tamamlanan ilçemizin, eğitim alanında da büyük başarılara imza atması bizim için bir iftihar vesilesidir” şeklinde konuştu.

Okul Müdürü Mustafa Aracı da, ilçeye kazandırdıkları için Türkoğlu’na teşekkür ederek; “Bizler de eğitim ordusu olarak üzerimize düşeni yapmanın gayreti ile öğrencilerimize yatırım yapıyoruz” açıklamasında bulundu.

Dörtyol Fen Lisesi Gururumuz!

Milletvekili Türkoğlu, buradaki incelemelerin ardından Dörtyol Fen Lisesi’ne geçti ve Lise Müdürü Servet Er’den de yeni döneme ilişkin bilgiler aldı. Türkoğlu, bu yıl ilk mezunlarını veren 22 derslikli fen lisesinin, inşası tamamlanan kapalı spor salonu ve 300 yatak kapasiteli öğrenci yurdu ile adeta bir kampus hüviyeti kazandığını vurguladı. Türkoğlu; “Siyaset Bilimi, Hukuk, Mühendislik ve Tıp gibi prestijli fakültelere 60’ın üzerinde öğrenci transfer eden ve bu gurur tablosu ile de iftihar ettiğimiz Dörtyol Fen Lisemizi yürekten kutluyor, başta müdürümüz Sn. Servet Er olmak üzere, tüm emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Milletvekili Türkoğlu, Malazgirt Zaferi’nin 1000. yılı olan 2071’de Türkiye’nin âleme nizam vermeye namzet olmasının tek anahtarının eğitim olduğunu vurguladığı ziyaretlerinin sonunda, Ak Parti Hükümetlerinin bütçeden en fazla pay ayırdığı eğitim alanında gerçekleştirilen kayda değer gelişmelerin ışığında yetişen nitelikli insan gücünün, Türkiye’yi 2053 ve 2071’lere taşıyacağını da vurguladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here