Milletvekili Akgöl; “En Doğru Kararı Sizler Vereceksiniz”

0
71

chp köy ziyaret1CHP Heyetinden Köy Ziyaretleri

CHP İskenderun İlçe Teşkilatı, CHP Hatay Milletvekilleri Hasan Akgöl ve Mevlüt Dudu ile birlikte Kışla, Karahüseyinli, Kozaklı ve Nergizlik köylerine ziyarette bulunarak vatandaşlarla bir araya geldiler.

Yapılan ziyaretlerde ülke gerçeklerinden söz edilirken, AKP hükümetinin de icraatları eleştirildi. Büyükşehir yasasının getirecekleri ve götüreceklerini anlatan Milletvekili Mevlüt Dudu, AKP iktidarının yerel yönetimleri ele geçirme hırsı ile kimseye danışmadan bölge halkının fikrini sormadan parlamentoda seçilmişleri de yok sayarak al takke ver külah mantığı ile kendi aralarında yeni sınırlar çizerek insanları ayrıştırdığını öne sürdü.

Sınırların yerel yönetimleri ele geçirme planı çerçevesinde çizildiğini savunan Vekil Dudu; “Bütünşehir yasası köyden mahalleye dönüşen bölge halkına yeni yükümlülükler getirecektir. Tamamen hukuksuz bir şekilde 20 km mesafede bulunan bir belde İskenderun belediyesine bağlanmış ancak yine İskenderun’a 5 dakika mesafede bulunan köyler Arsuz belediyesine bağlanarak oy kaygısı ve etnik yapı ön plana çıkmış bulunmaktadır. Bu nasıl bir hırs ve kazanma arzusudur çözmek mümkün değildir. Ancak bu köylerin sorunlarına her zaman destek olan belde belediyelerimizin desteği bölge halkımız tarafından bilinmektedir. Kimse hevese kapılmasın Arsuz ilçe belediyesi de Büyükşehir belediyesi de Hatay’ın tüm belediyeleri de Cumhuriyet Halk Partisinin olacaktır ve Cumhuriyet Halk Partisi bu çerçevede sosyal belediyecilik ve hizmet etme şiarı ile mahalle olan belde ve köylerimize en iyi hizmeti sunacaktır” dedi.

AKP hükümetinin erimeye başladığını iddia eden Milletvekili Hasan Akgöl de; “Düne kadar kardeş olan komşu ülkelerimizle bugün savaşma noktasına geldiğimiz açıkça ortadadır. Halkımız ve bizler her zaman barıştan yana olduk. Tarıma gelince 2002 yılından bu yana çiftçimizin üreticimizin maliyeti sürekli artarken ürettiği aynı fiyatta kalmıştır iktidar hükümeti devraldığı 2002 yılında 1.10 TL olan mazot bugün % 300’e yakın bir artış göstermiş ve 4.20 TL seviyesine gelmiştir, gübre tonu 150 TL den 1200 TL civarına çıkmış bulunmasına rağmen pamuk buğday gibi ürünlerin fiyatı yerinde saymıştır. İthalatın önü sürekli açılarak belirli bir kesim zengin edilmiş çiftçiye ‘ananı da al git’ derken sen öl demesine ramak kalmıştır. Hayvancılık bitme noktasına gelmiş üreten perişan durumda olmasına rağmen gözümüzün içine bakarak çizilen pembe tablolar gerçeği yansıtmamaktadır. Yerel seçimlerde sandık sizlerin önünde olacaktır en doğru kararı sizler vereceksiniz” şeklinde konuştu.

İlçe başkanı Süleyman Uyar da kısa bir konuşma yaparak; “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Faruk Çelik Netice itibariyle peynirin kilosunun fiyatı bellidir, ekmeğin fiyatı bellidir Asgari ücretle geçinirsiniz demiştir. Ancak bu halk ekmek peynirle geçinecekse doğrudur. Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 1.012,41 lira,  Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarı (yoksulluk sınırı) ise 3.297,76 lira olarak açıklanan rakamlar sanırım yanlış. Bir söyledikleri bir söylediklerini tutmuyor, karar merci olan sizler bunların bilincindesiniz ve gereken cevap sizdedir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here