“Milletimiz Güçlü Bir ‘Hayır’la İktidara Sandıkta Gereken Cevabı Verecek”

0
76

Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Umut Oran Hatay’daydı

Referandum çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı ve Cumhuriyet Halk Partisi 24. Dönem Milletvekili Umut Oran, geçtiğimiz gün de ilimize geldi. Dörtyol ve Erzin’de halkla buluşan ve esnafları gezen Oran; “Bir ‘Hayır’ bu ülke için çok önemli” diyerek mutlaka herkesin sandığa giderek oy kullanması gerektiğini vurguladı.

CHP’li Umut Oran’ı, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, CHP Erzin İlçe Başkanı Osman Şevket Özdemir ve kalabalık bir partili grubu karşıladı. CHP’li Oran, Vekil Dudu ve partililer ile birlikte, Erzin ve Dörtyol’da esnaf ve vatandaşların yanı sıra esnaf, sanatkar, ticaret ve sanayi odalarını da ziyaret etti.

“Tek adam rejimine” karşı ‘Hayır’lı mücadelelerini sürdürdüklerini kaydeden Oran; “Sokağa çıktıkça, vatandaşla buluştukça, pazarlara gittikçe, esnafa uğradıkça benim umut oranım artıyor. Son 8 seçimdir sahadayız, geziyoruz. 7 Haziran’da da 1 Kasım’da da aday değildim ama 15 ile gittim. Şu an yaklaşık 30 ile gittim. Karşımızda rakip yok. İstemiş oldukları, talep etmiş oldukları kişiye özel, ısmarlama, sınırsız, sonsuz, süresiz bir yetki. Dolayısıyla vatandaşımız da, bu kadar gerçek gündemleri varken, sorunları varken, işsizlik almış başını giderken, terörle mücadele ederken, yani millet can derdinde iken, gençlerimiz gelecek derdinde iken, vatandaşımız iş derdinde iken, Mehmetçiğimiz tatan nöbeti, sınır nöbeti yaparken, bu referandumu hiç kimse içine sindiremiyor. Yani doğru, dürüst bir evet cephesi yok aslında. Devletin imkânlarını kullanarak, kampanya yürütüyorlar.

Büyük bir baskı sağlamaya çalışıyorlar. Partililerimize, bize saldırılar yıldırma politikaları izliyorlar. Korkunun ecele faydası yok. Gece gündüz, durmadan, dinlemeden, yemeden, içmeden, uyumadan çok çalışmamız lazım. Bir oy bir oy. Bir oy vatan kurtarır, bir hayır vatanı kurtarır böyle düşünmemiz lazım. Sandıklar namusumuzdur, sandıkların başında nöbet tutacağız. Hatay’da yüzde 20 sandığa gitmeyen vatandaşımız var. Bir hayır bu ülke için çok önemli, bu yüzden bu son günlerde, kararsız olan, sandığa gitmeyecek olan, evet vermeye meyilli olan arkadaşlarımızı seçim günü koluna girerek onlara hayır oyu kullandırmaya çalışın. Ülkemizin, milletimizin güçlü bir hayırla iktidara sandıkta gereken cevabı vereceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

ABD’nin Suriye’yi vurmasını hükümetin desteklemesini de eleştiren Oran; “AKP’nin topluma dayattığı “tek adam rejimi”ne Türk milletinin “hayır” diyeceği açık ve net olarak görüldüğü için AKP, savaşçı bir dil kullanarak ve bunu milli bir dava gibi göstermeye çalışarak toplumu etkilemeye çalışmaktadır. Oysa çok açıktır ki milli duruş Musul’un ve Kerkük’ün bir oldu-bittiyle Barzani’ye teslim edilmesine engel olmakla mümkündür. Milli duruş, Suriye’nin kuzeyinde kurulmak üzere olan PKK devletine karşı mücadeleyle mümkündür. Mehmetçiği Amerikan planları için pazarlık masalarına sürmek milli bir duruş değildir.

Türk Milleti, başta medeniyetler şehri Antakya olmak üzere bu savaş çığırtkanlığına hayır demelidir. Bu anlamda 16 Nisan, “savaş naraları” atanlara karşı “güçlü bir hayır” demeyi zorunlu kılmaktadır. Artık AKP’nin iflas etmiş, sürekli sorun yaratan “dış politikasına” ve milletin gerçek sorunlarını öteleyerek kendi kişisel sorunlarına odaklanan siyaset anlayışına “hayır” deme vakti gelmiştir” diye konuştu.

CHP’li Oran esnaf ziyaretlerinde de oy kullanmanın önemini anlatarak; “Mutlaka sandığa gidelim oy kullanalım. Ben bugün partim adına gelmiyorum buraya, Cumhuriyet adına geliyorum. Bu seçim çok önemli! Değişiklik yapılması istenen 18 maddeyi okuyun ve ona göre oyunuzu kullanın” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here