MHP’li Turan Bozkurt; “Türk Milleti Bir Kez Daha Destan Yazmıştır”

0
321

turan bozkurt1Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İskenderun İlçe Başkanı Turan Bozkurt, yaşanan darbe girişimiyle ilgili olarak bir değerlendirme toplantısı yaptı.

İlçe binasında partililerin katılımıyla düzenlediği basın toplantısında konuşan Bozkurt, tehlikenin hissedildiği andan itibaren Genel Başkanları Devlet Bahçeli’nin olası bir kalkışmanın kabul edilemeyeceğini, hükümetin, milletin ve demokrasinin yanında olduğunu bizzat Başbakan’ı telefonla arayarak ilettiğini ve ertesi gün yazılı bir basın açıklamasıyla her türlü demokrasi dışı arayışa karşı olduklarını, darbe teşebbüsünde bulunanların derhal hukuka teslim olmalarını çekinmeden, korkusuzca ifade ettiğini söyledi.

Milletin iradesi ve aklıselim siyasetçiler ile bu kalkışma hareketine bulaşmayan Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Emniyet Güçlerinin ve basın mensuplarının cansiperane karşı duruşları ile bu durumun başarıya ulaşamadığını kaydeden Bozkurt; “Türk Milleti bir kez daha destan yazmış ve yeri geldiğinde Türk’üyle, Kürt’üyle, Alevi’siyle, Sünni’siyle yekvücut olmayı bilmiştir. Buradan Tüm Şehitlerimize Cenabı Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Bizler Milliyetçi ve Ülkücü Hareket, tehdit nereden gelirse gelsin dün olduğu gibi bugünde ve yarında devletinin ve milletinin yanında yer alacaktır. Bizler bayrak inmesin, vatan bölünmesin, ezan dinmesin düsturu ile her zaman canımızı vermeye hazırız. Tüm darbelere karşıyız.

Milliyetçi Ülkücü Hareketi hiç kimse olaylara çekmeye, kışkırtıp tahrik etmeye çalışmasın. Bırakalım, kimin ne suçu varsa hukuk ortaya çıkarsın. Sabredelim, mahkemeler son sözü söylesin. Darbecilere de bir daha güneş ışığı dahi gösterilmesin. Darbecileri cezalandırırken, yarım yamalak demokrasimizi daha fazla hırpalamayalım. Hukukun üstünlüğünden ayrılmayalım” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here