Mevlüt Dudu; “Sarayın Değil Cumhuriyet’in Savcısı Olun!”

0
120

CHP Hatay Milletvekili Avukat Mevlüt Dudu; “Sarayın Değil Cumhuriyet’in Savcısı Olun!”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Avukat Mevlüt Dudu, geçtiğimiz gün gerçekleştirilen CHP Grup Toplantısına katıldı.

Toplantı sonrası kısa bir değerlendirmede bulunan Dudu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından örnekler vererek, Savcıların, Sarayın değil Cumhuriyet’in Savcısı olmaları gerektiğine dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu’nun, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısında; Gaziantep saldırısına kadar IŞİD’e sabrettiğini açıkladı. Suruç’ta, Ankara Garı’nda, Atatürk Havalimanı’nda, Diyarbakır Mitinginde, Sultanahmet’te, Niğde’de 209 kişi öldü. 209 kişinin kanı kimin boynunda? Niye sabrettin? Çünkü ideolojik akrabalıkları vardır. Çünkü Suriye’ye silah gönderiyorlar. IŞİD’e, El Nusra’ya tüm radikal unsurlara silah gönderiyorlar. AKPli Belediye Meclisi Üyesi “IŞİD iyi ki varsın, Allah kurşununu eksik etmesin” dedi. Bu cümle için ne yapacaksınız?” dediğini söyleyen Milletvekili Dudu, hükümet kanadından bu sorulara açıklık getirilmesi gerektiğini vurguladı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun konu hakkındaki açıklamalarından savcılara da seslendiğini ifade eden Dudu; “Sayın Kılıçdaroğlu, ‘Ey Cumhuriyet Savcısı, sen bu cümle için ne yapıyorsun? Sözcü ve Cumhuriyet’te ne işin var! Bu ülkenin bekasını düşünüyorsan bunun için soruşturma açacaksın. Bu harekete göz yummak, Cumhuriyet düşmanlığıdır, barışa ve kardeşliğe düşmandır! Ne Cumhuriyet gazetesini ne de Sözcü gazetesini susturabilirsiniz. Savcı kardeşim, sen sarayın savcısısın. Sen Cumhuriyet Savcısı değilsin. Cumhuriyet Savcısı yasalara bakar. Savcı iktidarın maşası olmaz. Onurludur cumhuriyet’in savcısı. İktidar, 15 Temmuz’u kullanarak, karşı darbe yapıyor! Savcı kardeşim Fetö’cü arıyorsan, Bakanlar Kurulu’na, AKP’ye Saray’a bakacaksın! Fetö’nün siyasi ayağı yok diyorlar. Saray’dan başlayarak AKP Grubuna kadar tüm siyasi ayağı orada görürsünüz! Cumhurbaşkanı tarafsızlık yemini etti. Partiye Genel Başkan olunca tarafsızlık biter. Namus ve şerefi nereye bıraktınız?’ şeklindeki sözleriyle FETÖ’nün siyasi ayağının da ortaya çıkarılmasını istedi” diye konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here