“Memur-Sen, Hükümet Sendikası Olduğunu Tescillemiştir”

0
70

kesk açıklama3KESK’e bağlı İskenderun Şubeler Platformu, Toplu Sözleşme Sürecini Değerlendirdi…

KESK’e bağlı İskenderun Şubeler Platformu, hükümet ile yapılan toplu sözleşme sürecini yayınladığı bildiri ile değerlendirdi. Yasada en çok üyeye sahip üç konfederasyonun toplu iş sözleşmesine katılacağı teklif edilmesine karşın sürecin, Memur-Sen ile resmi ve gayri resmi görüşmeler halinde götürüldüğü ve sonlandırıldığının belirtildiği bildiride bu durumun toplu ya da tekli iş sözleşmesi değil, satış sözleşmesi olduğu öne sürüldü. Bildiride ayrıca 16 Ağustos’tan itibaren farklı bölgelerden Ankara’ya yürüyüşler gerçekleştirileceği duyuruldu.

Bildiriyi KESK adına Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Coşkun Selçuk yaptı. ‘Kara lekenin bile AKP ve Memur-Sen mutabakatı karşısında pir-u pak kaldığı değerlendirilen bildiride ayrıca şu ifadelere yer verildi;

Yangından Mal Kaçırırcasına…

“Kamu emekçilerinin yüzlerce talebinin olduğu 2014-2015 yılları Toplu Sözleşme (TİS) süreci, hükümet fideliğinde büyüyen Memur-Sen’in, sarı sendikacılık tarihine geçecek şekilde, bayram arifesinde, yangından mal kaçırırcasına, hükümetle uzlaşmasıyla sonuçlandı.

AKP ile Memur-Sen el ele vererek, yan yana oturarak en genel sendikal ilke ve ahlakı da bir yana bırakıp, diğer iki konfederasyonun olmadığı ‘Ankara’nın karanlık dehlizlerinde’ çirkin bir uzlaşmayla kamu emekçilerini yoksulluğa ve sefalete mahkûm ettiler. Memur Sen-AKP ittifakında taban aylığa yapılan zam oranı bir aldatmacadan ibaret kalmıştır. Hükümetin 6 Ağustos’ta önerdiği 2014 yılı için % 3+3’lük teklifin altına Memur-Sen Başkanı ve yetkilileri imza atmıştır. Teklif ilk geldiğinde ‘Bu teklif memurları sokağa davet etmektir’ diyen Memur-Sen’in daha 24 saat geçmeden nasıl olup da aynı içerikteki artışlara imza attığını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Memur Sen, hükümet sendikası olduğunu tescillemiştir.

16 Ağustos’ta Ankara’ya Yürüyüş

Yasa ve Memur-Sen’e güvenerek hükümet kendisini garantiye aldığını hiç düşünmesin. Fiili ve meşru mücadele geleneğinden gelen KESK, bu oyunları da bozacaktır. AKP; KESK üyelerini tutuklayarak ve her türlü baskı aracını devreye sokarak bizleri engelleyeceğini düşünüyorsa kısa sürede yanıldığını görecektir. Mücadele devam ediyor. Bugün tüm illerde kamu emekçileri alanlarda, bu ilkesiz uzlaşmayı protesto ediyor, kınıyorlar. 16 Ağustos’ta da dört koldan Ankara yürüyüşümüz başlıyor.

KESK Çatısı Altında Birlikte Büyüyelim

Mücadelemiz, ‘Parasız Eğitim, Parasız Sağlık’ diyenlerin, bilimsel, akademik ve özerk üniversite isteyen gençlerimizin, mücadelesidir! Mücadelemiz, Gezi Direnişinde açığa çıkan ekmek, adalet ve özgürlük talebinin dile getirilmesi, Kürt halkının barış, demokrasi ve kimliğinin tanınması talebinin gerçekleşmesi, zindanlardaki tutuklu arkadaşlarımızın serbest bırakılması, tüm ezilenlerin taleplerini ortaklaştırmak ve birlikte hareket etmek içindir!

Bu vesileyle başta Memur-Sen üyeleri olmak üzere, tüm kamu emekçilerini KESK çatısı altında örgütlenmeye ve ‘İnsanca Yaşam, Güvenceli Gelecek, Eşit, Özgür ve Demokratik Bir Türkiye İçin Yürüyoruz!’ şiarıyla sürdürdüğümüz mücadeleyi birlikte büyütmeye davet ediyoruz.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here