Melekler EuroCup’ta Grubu Lider Bitirdi

0
65

Kadın basketbolunun Avrupa kulüpler düzeyindeki en büyük ikinci organizasyonu olan EuroCup’ta Türkiye’yi başarıyla temsil eden Hatay Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, D Grubunun son maçında Enisey ile karşı karşıya geldi. Rakibini Antakya Spor Salonunda ağırlayan Mavi-Beyazlılar karşılaşmadan 92-86 galip ayrıldı. Hatay’ın Melekleri bu galibiyetin ardından grubunu lider tamamladı.

Karşılaşmaya iki takım da etkili savunma yaparak başlarken, Hatay’ın Melekleri maçın ilk çeyreğini 25-19 önde tamamladı. İkinci çeyreğe konuk Enisey etkili başlasa da temsilcimiz soyunma odasına 48-47 üstün giren taraf oldu.

Mücadelenin ikinci yarısında de etkili olan Hatay temsilcisi üçüncü çeyreği 72-67 önde tamamlarken, final çeyreğinde kora kor bir mücadele vardı. Son dakikalarda Gajic ve Peters ile skor üreten temsilcimize rakip Enisey, Koizar ile cevap verdi. Dış atışlarla bulduğu sayılarla üstünlüğünü maç sonuna taşıyan Hatay Büyükşehir Belediyesi, maçı 92-86 kazandı ve grubunu lider tamamladı.

Elazığ İl Özel İdare’yi Tek Sayıyla Geçti: 80-79

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Kadınlar Basketbol Süper Liginin 8. haftasında ise evinde Birevim Elazığ İl Özel İdare’yi ağırladı. Mücadele sonunda gülen taraf 80-79’luk skorla Hatay’ın Melekleri oldu.

Karşılaşmaya etkili ve hızlı başlayan Melekler, ilk periyodu 20-13 önde tamamladı. İkinci periyotta dengeyi kuran Elazığ ekibi ilk yarıyı 35-38’lik üstünlükle tamamladı.

Maçın ikinci yarısında pota altını etkili kullanan konuk takım Elazığ, Vaughn ve Williams ile skor üreterek üçüncü periyodu da 55-62’lik skorla önde tamamladı. Mücadelenin final periyodu büyük çekişmeye sahne oldu. Taraftarın desteğini arkasına alan ve hızlı hücumlarla sayı bulan Mavi-Beyazlılar, Magarity’nin son saniyede serbest atışlardan bulduğu sayılarla mücadeleyi 80-79 önde bitirdi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here