Mehmet Fatih Tosyalı

0
259

Yıllar yılı aradan sonra, kendi içinden ve esnaflığı doyasıya yaşayan bir kişinin, İskenderun Belediye Başkanlığına gelmesinin adıdır. Gençliğinden şu ana kadar, belli bir esnaf kültürü öz benliğine işlenmiş, yaşamı boyunca aile kültürünün tüm aile ebeveynlerine yansımasının adıdır. Saf ve doğru yaşam kriterlerinin ne anlama geldiğinin adıdır.

Göreve başlayalı tam manasıyla bir yıl oldu. Bu bir yıl içerisinde bölgesinde çalmadık kapı, selamlaşmadığı kişi kalmadı. Antakya hegemonyası o geldikten sonra hızla kaybolmaya başladı. Benim dikkatimi çekti sizlerin de dikkatini çekti mi?

Geçmişi şöyle bir hatırlayalım. Hatay iline gelen bakan müsteşar ve devletin en üst düzey yetkilileri Antakya’da ağırlanır ve Antakya dışına çıkmadan Ankara’ya dönerdi. Çok özel bir durum hâsıl olduğunda, İskenderun Yelken Kulübünde gelenin şerefine balık yenir ve sonra giderlerdi. İskenderun onlar için öylesine bir şehirdi. Şehrimizin iş adamlarını utanma olmasın diye yemeğe çağırırlardı.

Şimdi o geçmişte yaşanan lobi tabloları silindi yok oldu. Şu geçtiğimiz bir yıl içerisinde İskenderun tarihinde olmayan bir bakan trafiği yaşanıyor. Hatay iline gelen bakanlarımızın ilk ziyaretleri İskenderun’a oluyor. Bölgemizin ilerisinde yapılacak olan projelerin hayata geçirilmesi için İskenderun’a geliyorlar. Yemek ise görev yapmanın yorgunluğunu çıkarmak için yeniliyor.

Her gelen yönetici Belen’i de es geçmiyor. Esas bir durum var ama onlar bir türlü görülmek ve duyulmak istenmiyor. ‘Cumhur ittifakı’ İskenderun’da çok güzel şekilde işliyor. İskenderun ve Belen birlikteliği bu paylaşımlardan fazlasıyla nemalanıyor. Ama gel gelelim arı kovanına çomak sokulup, ikilik çıkartmak isteyenlerin ekmeğine bal sürülüyor. Eleştiri yapılırken; kaş yapalım derken göz çıkartıyoruz.

Daha dün… Akıllı şehir projelerinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından gerçekleşen, ‘Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergi’ programına, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Fatih Tosyalı ve Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, hükümetin önerdiği bu projelerde kendi bölgelerine bir şeyler verebilmek adına konferansı canla başla izlediler. Konferansta paylaştıkları fotoğrafları sosyal medyada yayınlıyorlar.

Bu gelişmelerden çıkarttığım sonuç ise fevkalade. Demek bölgemiz adına oradalar ve akıllı şehir projelerinden halkımız nemalanacak. Atalarımız ne demiş? ‘Bir elin nesi var çift elin sesi var’ diye boşuna dememişler. İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Fatih Tosyalı şehrimiz adına bir güç ve bu gücün farkındalık haline gelmesi ise ayrı bir ayrıcalık. Ağabeysi Fuat Tosyalı kardeşinin tüm arzu ve isteklerini yerine getiriyor. Onun bir dediğini iki ettirmiyor. Özel uçağı ile bakanları getiriyor ve götürüyor. Böyle şeylerin oluşması bölgemiz adına bir sevinç.

Görevler; toplumsal şekilde görüldüğünde değer kazanır. Görülmediği zaman ise anlayan anlar anlamayan ise asla anlayamaz. Her gelen hükümetin üst düzey yöneticileri, İskenderun adına verdikleri olumlu müjdeleri sıraladıkça, İskenderun olarak, gerçekleşecek proje ve yatırımların bölgemize ne denli işlerlik kazandıracağı ile mutlu oluyoruz. Bugün bazı proje öncesi çalışmaların çoğu bedelsiz yapılıyor. Yüzlerce mühendis ve şehir planlamacıları her gün yeni projelerle başkan Mehmet Fatih Tosyalı ’ya sunum üstüne sunum yapıyorlar.

Geçmişte yalnız kaldığımız tüm konularda kendimiz çalıyor kendimiz oynuyorduk. Ama şimdi öyle değil devletimizin tüm yatırım planlarında artık İskenderun var.

Bizler çok aceleciyiz ve çoğu işlerin bir anda olmasını istiyoruz. Yıllardır belediye başkanları görev yaptı. Antakya ile iyi geçinen bazı başkanlar bazı yapılacak işler öncesinde, onların ellerine ayaklarına sarıldı fakat yine de tam manasıyla bölgemiz kendi kabuğunu bir türlü kırmayı bırakın, çatlatamadı.

Nice başkanlar geldi ve gittiler. Giderken de arkalarında çokça dedikodu bırakıp gittiler. İskenderun şu an itibariyle dedikodusuz bir belediye! İskenderun için candan görev yapandan da yaptırandan da Allah arazı olsun. Şu an helal olsun demek geliyor içimden o kadar.

Ben Başkan Tosyalı için çok fazla şeyler yazmak istemiyorum. Aslında yazacak çok şeyler var. Planladığı işlerin gerçekleştiğini gördükçe yazacağım ve yersiz konuşanların, hata yaptıklarını o zaman onlara anlatacağım. İskenderun sancağı ilk tarihinden beri sallanıyor. Sallandıkça etrafına bereket yağdırıyor. İşte o gün bu günmüş!

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here