Meclis Üyesinin ‘Kaçak Su’ Kullandığı İddiası!

0
222

kaçak su iddiası1Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün (HATSU), açıkladığı Sarıseki Mahallesindeki kaçak su kullananların isimlerinin arasında Sarıseki eski Belediye Başkanı da yer aldı. Gündeme bomba gibi düşen haber sosyal medyada da geniş yer tuttu.

HATSU isim açıklamazken, Sarıseki Eski Belediye Başkanı ve İskenderun ile Hatay Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ak Partili Bülent Özer’in Sarıseki’deki evinde kaçak su kullandığına dair tutanaklar basına sızdı.

HATSU açıklamasında, aralarında Özer’in de bulunduğu kaçak su kullananlara 5 bin 204 TL ceza kestiğini açıklarken, sosyal medya üzerinden paylaşılan tutanaklar ve ödeme makbuzları ise olayı doğruladı. Su zamlarına en çok tepkiyi göstermeye çalışan Bülent Özer’in kaçak su kullandığının ortaya çıkmasının ardından, sosyal medya kullanıcıları olaya tepki gösterdi. HATSU ise konu ile ilgili yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

HATSU’dan 5.200 TL Para Cezası

“Hatay genelinde bakımsızlıktan çürümek üzere olan ve kaybın yüzde 70’lere vardığı borular bir-bir yenilenirken, ‘50 Yılın İçme Suyu Projesi’ hayata geçirilene kadarki süreçte, bu kaybın en aza indirilmesi için çalışmalar devam ediyor. İçme Suyu Daire Başkanlığı, arızalara anında müdahale ederek ve yer altı dinleme cihazlarıyla kaçakları tespit ederek, Abone İşleri Daire Başkanlığı da kaçak su kullananlara karşı tespit çalışmalarına hız vererek kararlı bir şekilde sürdürüyor.

Abone İşleri Daire Başkanlığı, bu kapsamda İskenderun ilçesine bağlı Sarıseki Mahallesinde birçok evde çalışma yaptı. Yapılan tespit çalışmalarında, aralarında eski Sarıseki Belediye Başkanı’nın da bulunduğu birçok evde kaçak su kullanıldığı tespit edildi.”

HATSU Genel Müdürlüğü, kaçak su kullanan kişilere toplamda 5 Bin 204 TL para cezası kesildiğini de açıkladı.

Özer’den ‘Hata’ Açıklaması

Konuyla ilgili çıkan haberlerin ardından açıklamalarda bulunan Bülent Özer ise haberin doğru olduğunu ancak bir hatadan kaynaklandığını izah etti; Özer; “Ceza kesilen evin tapusu eşimin adınadır. Biz abone olmak için müracaat ettik ama o zaman birimler kurulmadığından ötürü abone olamadık. Daha sonra Sarıseki Mahallesinden İskenderun’a taşındık. Taşındıktan sonra eşim abonelik meselesini unutmuş ve kullanılan su parasını ödemeyi de unutmuş, bende unuttum. Ondan ötürüde en yüksek ceza kesilmiş. Ben yoksa kaçak su niye kullanayım” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here