Meclis Üyeleri Yapılan Çalışmaların Daha Şeffaf Bir Şekilde Anlatılmasını İstedi

0
90

İskenderun Belediye Meclisi Toplandı

İskenderun Belediye Meclisi, gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında Belediye Meclis Salonunda toplandı.

Tek maddelik gündeme geçilmeden önce yapılan gündem dışı konuşma yapan meclis üyeleri, 30 Ağustos Zafer Bayramı, 1 Eylül Dünya Barış Günü, Adli Yıl Açılışı, Zabıta Haftasını kutladı.

İlk olarak söz alan Ak Parti Grup Başkanvekili Abit Erol; “Bizler meclis üyesi olarak vatandaşların bize söylediklerini, belediyenin icra organlarına aktarmaya çalışıyoruz. Ancak mecliste söylediğimiz halde bunlarla ilgili çalışmaların sonuçları konusunda bilgilendirmeler yeterince yapılmamaktadır. Bu konuda daha hassas olunmasını istiyoruz” diye konuştu.

İmar Limited’i araştırmak için kurulan komisyon hakkında konuşan MHP’li Osman Çolak; “Araştırma komisyonu değil de denetim komisyonun yaptığı ve yapacağı görevlerin belirtildiği bir yazı geldi önümüze. Kurulan komisyon araştırma komisyonudur. Belediyelerin kanununun 25. maddesinde yayınlanan bildiride, ‘komisyon belediye birimleri ve bağlı kuruluşlarından her türlü bilgi ve belgeyi edinebilir, ivedilikle belediye bunu vermek zorundadır’ denmektedir.

Verilen yazı araştırma komisyonunu bağlamamaktadır. Araştırma komisyonuna evrak verilmemesinin yazılı olarak teyidini istiyorum. Burada bir arsa satışı söz konusu… Biz bu arsasının satışına karşı çıkmadık. Bu arsa ne için satılmış, sonucunda neler yapıyor, şehrimize kazandırdıkları ve kaybettirdikleri nedir, biz bunları araştırmak istedik. İmar limited bilgi vermekten çekiniyor. Bir limited şirketi belediye meclis üyelerine bilgi vermiyorsa burada bir problem var demektir. Problem yoksa neden evrakları vermiyorsunuz. Biz kimseyi suçlamak için bunları istemiyoruz. Halkımız burada yapılanları bilmek istiyor. İskenderun’da yapılacak bir şey varsa belediye başkanı ve meclis üyeleri birlikte karar almalıdır” şeklinde konuştu.

İmar limitedin ayrı bir tüzel kişiliği olduğunu kaydeden Başkan Seyfi Dingil, tüm bilgilerin kayıtlarda olduğunu belirterek, ilgili müdürlere, meclis üyelerine gerekli bilgilerin verilmesi talimatını verdi.

Konuyla ilgili söz alan CHP Grup Başkanvekili Gazanfer Dik de, yapılan çalışmaların, satışların şeffaf bir şekilde yerel basın aracılığıyla kamuoyuna duyurulması gerektiğini savundu.

Karayolları arazisine yapılacak parka verilecek isim için bir öneri sunan MHP’li Meclis Üyesi İbrahim Yavuz da, parka ‘Devlet Bahçeli’ isminin verilmesini arzu ettiklerini kaydetti. Başkan Seyfi Dingil de isim konusunu hiç düşünmediklerini bu konuda devlet büyüklerinin fikirlerini alabileceklerini veya bir anket düzenleyebileceklerini ifade etti.

Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “Karayolları ihalesi oldu, ekap’a yolladık. 10 güne kadar temel atacağımızı tahmin ediyorum. Çok güzel yeşil bir vaha, botanik bahçesi. Oraya betonarme hiç sokmadım. 53 bin metrekare yeşil vaha. İçinde göleti var, amfi tiyatro, yürüyüş bisiklet yolları, yazlık sinema, engellilerin spor aletleri… oraya bir betonarme sokarsak önünü alamayız. İçinde bina olmayacak. Ziraat Bahçesi de park olacak. Sağlık Bakanlığından hastane projesini iptal ettirdik” diye konuştu.

Karayolları arazisi projesi de meclis üyelerine video olarak izlettirildi. Yapılan gündem dışı konuşmaların ardından gündem maddeleri görüşüldü.

Gündemde bulunan; Belediyemizde görev yapmakta iken sözleşmesi sona eren ve tekrar sözleşmesi yenilenmeyen Meltem Merve BİÇER, Gaziantep 2. İdare Dava Dairsine istinafta bulunmuş ve mahkeme istinaf başvurusunu kabul etmiş ve davacının yapılan işlemin iptali ile görevine iadesine karar vermiş olup, kurumumuzda halihazırda boş sözleşmeli mühendis kadrosunun bulunmamasından dolayı mahkeme kararının ivedilikle yerine getirilebilmesi için 1 adet mühendis kadrosunun tadil edilmesi ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi oy birliği ile kabul edildi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here