Mazot Zamları Dolmuş Şoförlerini İsyan Ettirdi

0
105

Akaryakıta gelen zamlar dolmuşçuları isyan ettirdi. Kontak kapatma noktasına geldiklerini söyleyen dolmuşçular, buna bir an evvel bir çözüm bulunması gerektiğini ifade ettiler.

Dolar kurundaki artışa bağlı olarak yükselişe geçen brent petrol varil fiyatı, motorin ve benzin fiyatları zammı haberlerini de beraberinde getiriyor. Son olarak 7 Haziran gece yarısı itibarı ile gelen zammın ardından motorin fiyatı 28 TL’ye dayanırken, mazot fiyatlarında senelik zam oranı %286 seviyesine çıktı. Sektör kaynaklarının aktardığına göre, bu gece yarısından itibaren (11 Haziran) geçerli olmak üzere litre fiyatı benzinde 2 lira 18 kuruş, otogaz 55 kuruş zamlanacak.

Akaryakıta gelen zamların zaten zor durumda olan dolmuşçuları iyice zor durumda bırakırken, kimi şoför esnafı arabalarını devretmekten başka çarelerinin kalmadığını dile getirdi.

İskenderun’da şehir için dolmuş şoförlüğü yapan Şeyhmus Yalçı; “Bu zamlardan sonra bugün notere gideceğim, arabanın devrini veriyorum, arabayı hattan çıkartıyorum, hattı boş bırakacağım. Çalışacak durumda değiliz. Yeter artık, mazot bizi mahvetti, 30 TL’ye dayanacak, biz bu mazotla kimi taşıyacağız? İnip çıksak 70-80 TL mazot yakıyor, taşıdığımız kişi sayısı 10-12. Çocuğumuz var, borçlarımız var, bir sürü giderimiz var. Arabayı bugün satıyorum, hattı da boş bırakıyorum, gidip şoförlük yapacağım, bir fabrikada çalışacağım başka çözümümüz kalmadı” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Kredi Çekip Borç Ödeyeceğiz

Şoför Mehmet Teze ise; “Bu gidişle haciz gelecek, yolcu isyanda biz isyandayız! Mazot istasyonuna gidip sorabilirsiniz bu arabanın ne kadar borcu var? Artık mazot almaya korkuyorum, para yok. Kredi çekip borç ödeyeceğiz. Çarşıya kimse gelmiyor, mazot parası çıkmıyor, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Mazot indirimi istiyoruz” dedi.

İsmini vermek istemeyen bir dolmuş şoförü de sıkıntılarını; “Hiç iyi olmadı, günlük yakıtımıza en az 200-300 TL daha fazla geldi. Bütün esnaflarımızı etkiledi, buna bir dur diyen de yok. Ne yapacağımızı şaşırdık, beklentimiz bir an önce mazotun düşmesi” diyerek dile getirdi.

Dolmuş şoförü Yılmaz Zorlu; “Hepimiz perişanız, kontak kapatsak daha iyi bence. Türkiye genelinde biz kontağımızı kapatsak 3 gün yeter. Perişan olduk, mazota mı çalışalım, devlete mi çalışalım? Ayıp denen bir şey var. düşmez ama mazotun düşmesi beklentimiz, daha da yükselecek diyorlar, Allah yardımcımız olsun” derken, Şoför Rüstem Tombul ise; “Bittik! Mazot 30’u geçecek, yapacak bir şey yok, çöktük” diye isyan etti. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here