Mansuroğlu; “Önemli Olan Kişiler Değil CHP’dir”

0
332

CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu; “Önemli Olan Kişiler Değil CHP’dir”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, gerçekleştirdikleri ilçe kongresi sonrası ilk basın toplantısını dün ilçe binasında gerçekleştirdi.

İlçe yönetimi, kadın kolları ve gençlik kolları ile partililerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya, geçtiğimiz hafta sonu iptal edilen İlçe Kadın Kolları seçimini değerlendirmek üzere CHP Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Filiz Haksöz de katıldı. Toplantıda ayrıca İlçe Kadın Kolları Başkanı Nilgün Selçuk ile İlçe Kadın Kolları Başkan Adayı Dr. Muhsine Korkmaz da katılım gösterdi.

Toplantı da ilk olarak İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu konuştu. Tek adayla gidilen ilçe seçimlerinde destek verdiklerinden ötürü tüm partililere teşekkür etti.

Tek adaylı ana kademe ve gençlik kolları seçimlerden sonra iki adaylı bir kadın kolları kongresi yaşandığını ifade eden Mansuroğlu, kadın kolları kongresinin iptalinde kesinlikle hiçbir kasıt olmadığını savundu. Seçimin bu denli kalabalık olacağını beklemediklerini ifade eden Mansuroğlu; “Bir öngörüsüzlük yaşandı orada. Kadın kolları kongresinin bu derece yoğun, katılımın yüksek olacağını öngöremedik. Orada oy kullanmak isteyen kadın üyelerimizin seçme ve seçilme hakkını yitirmesine engel olmak için kadın kolları ilçe kongremiz ileri bir tarihe ertelenmiştir. Bunu altında kimse bir şey aramasın. Kadın kolları kongremizi ileriki günlerde daha müsait bir salonda, daha iyi koşullarda gerçekleştireceğiz” dedi.

Kongrede yaşanan olumsuzluk sonrası basında ve sosyal medyada çıkan haber ve paylaşımlara da değinen Mansuroğlu; “Birkaç gündür medyada yazılanları takip ediyorum. Hepsine cevap vereceğim. MHP’li iddialı bir arkadaşımızın, CHP’nin gelenek, görenek ve kendi düşüncelerinden uzaklaştığı yönünde, Atatürkçü ve laik çizgiden uzaklaştığı, illegal örgütlerle el ele kol kola birliktelik sergilediği konusunda bir demeci var. Bu soruyu bana soran arkadaşıma ben şunu sormak istiyorum. Bu soruyu gazeteci kimliğinle mi, partili kimliğinle mi yoksa Ak Partili belediye başkanının danışmanı kimliğiyle mi sordun? Önce bunu koyacak ortaya.

Biz Atatürkçü, laik çizgimizden Atatürk’ün inkılap ve devrimlerinden kesinlikle vazgeçmiş değiliz, bu konuda gerekirse canımızı veririz. Biz hala olduğumuz yerdeyiz. Biz Atatürkçüyüz, biz devrimciyiz, biz devletçiyiz, biz milliyetçiyiz ama onların anladığı dilde milliyetçi değiliz. Kafatasçı değiliz. Biz Türkiye Cumhuriyetinin aleyhinde oluşan her türlü belaya karşı gerektiğinde devletin, hükümetin yanındayız. En son doğu Kudüs olayını hatırlıyorsunuz. Burada Türkiye’nin bütünlüğünün sağlanması lazım, hiç kimsenin sınır çizgilerinin değişmesine taraf değiliz. Bu arkadaşlar geçmişte söyledikleri şeyleri inkar ederek bugün CHP’ye laf çarpmaya çalışıyorlar. Onların çizgisini herkes biliyor” şeklinde konuştu.

Önümüzdeki yerel seçimlerde İskenderun Belediyesini almaya kararlı olduklarını ve bunun için gece gündüz çalışacaklarını ifade eden Mansuroğlu; “Parti içi disiplin çok önemli. Bu konuda disipline verip partiden ihraç ettiğimiz bir kaç arkadaş var. Asrın buluşu olan facebook’ta yazı yazmaya devam ediyorlar. Bunları hiçbirine verilecek kredimiz yok. Emzikli sigarasından dumanlar savurarak yazı yazanlar, muhalefet üretmeye çalışanlar, bu partiden disiplinsizlik sonucu atılan arkadaşlar hepinize söylüyorum. Öyle yağma yok. Sizin istediğiniz düzen bu partide oluşmayacak.

Herkes bizi sevmek zorunda değil, hepimiz insanız hata yapabiliriz. Eleştiriye her zaman açığız. Bizi eleştirecekseniz gelin yüzümüze söyleyin, belden aşağı yazarak değil.

Allah, İskenderun Belediyesine CHP bayrağını dikmeden ölmeyi nasip etmesin. Memleket elden gitmiş, düşünce özgürlüğü yok. Tamamen o zemin altımızdan kayıyor. Bütün bunlar olurken kimin ilçe başkanı, kimin delege, kimin kurultay delegesi olduğu kimin aday olduğu umurumda değil. Önemli olan birlikte bir duruş sergilemektir. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Kişiler önemli değil önemli olan CHP’dir. CHP’nin hem yerelde hem genelde iktidar olması için bundan taviz vermeyeceğiz. Parti tüzüğü müze aykırı davranan, parti üyelerimizi hakir gören, oturdukları masalardan İskenderun siyasetini dizayn etmeye çalışanlar hiç kusura bakmayın yanlışı ayıklamadıkça doğruyu bulamayız. Gereğini yapacağız bunu böyle bilin” şeklinde sözlerini tamamladı.

CHP Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Filiz Haksöz de, iptal edilen kongre hakkında yaptığı açıklamada; “Bizim tüzüğümüzde Kadın Kolları ve gençlik kolları ana kademenin yan kollarıdır. Bizlerin seçimi ana kademede olduğu gibi İlçe Seçim kurullarından gelen görevlilerle yapılmaz. Biz seçimi ilçe yönetimi ile birlikte yaparız, onların gözetiminde, denetiminde yaparız. Dolayısıyla o gün ilçe yönetimi ile başladığımız seçimde seçimin sonlarına doğru bir çözümsüzlük yaşandığından hem Divan Başkanı olarak hem il kadın kolları başkanı olarak ilçe örgütünün de görüşünü olarak iptal kararı aldım. Bu konuda da genel merkezden en ufak bir sıkıntı yaşamadım. Zira aldığım kararın gerekçeleri yerindeydi. Siyasi nezaket ve hiyerarşiye birebir bağlı bir partiliyim. İl Başkanı isem, Divan Başkanı isem, o gün gelişen koşullara, olumsuzluklara göre inisiyatif alabilmek ve yetkimi kullanmak durumundayım. Bunu yapmayacaksam il başkanı olmak gibi bir lüksüm olmamalı. Bu yeri de işgal etmemeliyim. O gün birçok kişi mağdur oldu bunun farkındayız. En çokta üyelerimiz mağdur oldu. Onlar adına gerçekten üzgünüm. Ancak şu var, o gün bir öngörüsüzlük yaşandı.

Bugüne kadar kadın örgütümüzde bu derece kalabalık bir seçim yaşanmadı. Bunun yaşanacağını da bilme imkânımız mümkün değildi. Burada kasıtlı hiçbir durum yoktur. Kimse kasıtlı ya da kusurlu değildir. Biz o gün o seçimi sonlandırmasaydık hiç kimsenin içine sinmeyen bir sonuç ortaya çıkacaktı. Mademki üyelerimiz bu kadar duyarlı davrandı, adaylarımız bu kadar duyarlı davrandı bu görevi alma konusunda, bizlere de düşen bu duyarlılığa duyarlılıkla karşılık vermek olacaktı. Bu sebeple iptal kararı aldık. Daha sağlıklı koşullarda seçim yapmak zorundayız. Madem siz bu kadar önem veriyorsunuz, seçmenin, kadın üyelerimizin gerçek iradesini yansıtan gerçek bir sonuç almamız gerekiyor. Seçimi ileriki günlerde yapacağız” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here