Mansuroğlu; “Hiç Kimse Bizlere Birilerini İşaret Etmesin”

0
206

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu; “Hiç Kimse Bizlere Birilerini İşaret Etmesin”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, İskenderun Belediye Başkan aday adaylarının da katımlıyla bir toplantı düzenledi. Parti binasında düzenlenen toplantıya çok sayıda partili de iştirak etti.

Önümüzdeki yerel seçimler için mevcut aday adayları dışında dışarıdan, özelikle ‘sağ’ cenahtan bir ismin aday olabileceği iddialarına sert tepki gösteren Mansuroğlu; “Hiç kimse bizlere birilerini işaret etmesin” dedi.

Geçtiğimiz hafta içerisinde belediye başkan adayının ‘önseçim’ ya da ‘eğilim yoklaması’ yoluyla belirlenmesi yönünde yönetim kurulu kararı aldıklarını ve bu kararı hem il merkezine hem de genel merkeze ilettiklerini anlatan Mansuroğlu; “Geçen hafta İskenderun’da aday belirleme yönteminin önseçim veya geniş katılımlı bir eğilim yoklaması ile saptanması için yönetim kurulu kararı aldık. Bu kararımızı hem ilimize hem genel merkezimize faksladık. Bununla yetinmedik, yönetim kurulu üyelerimiz ile beraber geçen Salı günü Ankara’daydık. Kararımızı vekillerimiz ve genel başkan yardımcılarımız ile paylaştık, birer nüsha onlara verdik. Son olarak da Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun huzuruna çıktık. Birilerinin aptalca ifade ettiği gibi hiçbir arkadaşın dosyasını da bu raporun içine koymadık. Kesinlikle hiçbir aday arkadaşımızı öne çıkaracak hiçbir ifademiz yok. İskenderun’un gerçekleri ortada… Aday olacak arkadaşımızın, hangisi olursa olsun, ayrım yapmadan, örgüt olarak yönetim olarak ve sizlerle beraber dimdik arkasında duracağız” dedi.

İskenderun’un iyi yönetilemediğini savunan Mansuroğlu; “Bu memlekette iyi idare edilmeyen bir belediye var. Tüm sosyal demokrat belediye başkanlarının ve onun yanında diğer arkadaşlarımızın da gayretleri ile bu memlekete kazandırılan tüm gayrimenkuller, değerler haraç mezat elden çıkarılıyor. Tüm işi sadece kaldırım yapmaktan başka bir şey olmayan bir belediye başkanına sahibiz. Bizim kişilerle asla işimiz olmaz. Kişiler bizim muhatabımız değil, bizim muhatabımız onun ağababası, siyasi iktidarın başındaki o düşüncenin yansıması olan buradaki arkadaşında yapabileceği şeyler bunlar.

Hizmet yaparken, ayrım yapmayan, kentin tüm katmanlarıyla, tüm dinamikleri ile beraber bu kenti yönetecek bir belediye başkanına ihtiyacımız var. Belediyecilik de sosyal demokratların işidir. O işi en iyi şekilde yapacak arkadaşlarımız burada, aramızda. Ben kendileriyle gurur duyuyorum. Göğsümü gere-gere söylüyorum ki Cumhuriyet Halk Partisi’nde bu işi yapacak arkadaşlar burada aramızda. Hiç kimse öküzün altında buzağı aramasın.

Bu partinin sağdan transfer edilmiş, bu kenti birbirine kırdıracak, kaldırımları, sokakları çetelere teslim edecek, halkı ikiye bölecek tipte bir belediye başkan adayına ihtiyacı yok. Sağda siyaset yapanlara hiçbir şekilde bir lafım yok, herkes inandığı ölçüde inandığı doğrultuda siyaset yapar, herkesin hakkıdır ama taş yerinde ağırdır. Tabii ki onların da oyuna ihtiyacımız var. Hiçbir talebi olmadan, bu partiye hizmet edecek, partinin adayının seçilmesi için uğraş verecek her arkadaşımı kucaklarım. Ama bu kadar emek, bu kadar zahmet, bu kadar efor sarf eden bu kadar çok değerli arkadaşım varken hiç kimse kusura bakmasın hiç kimse bizlere birilerini işaret etmesin. Bizim adaylarımız burada…

Bu oluşumdan çıkacak kim olursa olsun kaya gibi dimdik arkasında duracağız. CHP’nin burada zafer kazanmak için hiç kimseye ihtiyacı yok, tabii ki destek alacağız ama birileri gelecek partimiz adına burada aday olacak, artık bunları tartışmak yok. İskenderun Belediyesi’ni bir daha elimizden alma şansları yok” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here