Litvanyalı Konuklar İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’i Ziyaret Etti

0
235

bld-litvanya ziyaret1İskenderun Mithat Paşa İlkokulu ve Akdeniz Eğitim ve Araştırma Derneği’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği proje kapsamında kentimize gelen Litvanyalı eğitim gönüllüleri, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’i ziyaret etti.

Makamda gerçekleşen ziyarete, İskenderun Mithat Paşa İlkokulu Müdürü Berivan Şahin Kuyubaşıoğlu, İskenderun Gazi Ortaokulu Müdürü ve Akdeniz Eğitim ve Araştırma Derneği Başkan Yardımcısı Ali Koç, Naciye Suna Oktay Tekin Anaokulu Müdürü Hüseyin Gündüz, proje koordinatörü İskenderun Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bilgisayar öğretmeni Murat Kert, Litvanya’dan 7 kişilik eğitim gönüllüsü katıldı.

bld-litvanya ziyaret2

Kültürlerin tanıtılmasını amaçlayan proje kapsamında Litvanyalı konukların üç haftadır kentimizde bulunduklarını belirten İskenderun Gazi Ortaokulu Müdürü ve Akdeniz Eğitim ve Araştırma Derneği Başkan Yardımcısı Ali Koç, bu kapsamda İskenderun’dan da, 5 Mayıs’ta Litvanya’ya gidileceğini, kültür tanıtımı konusunda üç hafta süreyle bazı ziyaretlerde bulunulacağını söyledi.

Projenin ülkemizde kendi alanında kabul edilen üç projeden biri olduğunu belirten Koç; “Proje kültürlerin tanıtımını amaçlıyor. Belediye Başkanı olarak sizi ziyaret etmek ve konuklarımızla tanıştırmak istedik” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “Sizleri kentimizde görmekten dolayı çok mutluyuz. Her zaman bekleriz” diye konuştu.

İskenderun’u beğendiklerini vurgulayan Litvanyalı konuklar; “İskenderun’da olmak çok güzel. Buradan ayrılacak olmaktan dolayı üzgünüz. Gösterilen ilgiye çok teşekkür ederiz” diye konuştular.

İskenderun Mithat Paşa İlkokulu Müdürü Berivan Şahin Kuyubaşıoğlu’nun konukları tanıştırdığı ziyarette, Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e, Litvanya’yı tanıtan hediye verildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here