Kutsal Perşembe Ayini İskenderun’da da Yapıldı

0
223

kutsal perşembe1Paskalya Bayramı öncesinde, “İlk Komünyon-İlk Ayin” olarak kabul edilen Mesih İsa’nın havarileriyle yaptığı son akşam yemeği ve sonrasında yakalanmasının anıldığı “Kutsal Perşembe” ayini İskenderun Katolik (Kilisesinde) Katedralinde de gerçekleştirildi.

Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Paolo Bizzeti’nin yönettiği ayinde terör ve savaş kurbanları, mülteciler, hastalar, acı çekenler, muhtaçlar, zulüm görenler, Rabbi arayanlar ve herkes için dualar edildi.

Episkopos Bizzeti, son akşam yemeğinde Mesih İsa’nın havarilerinin ayaklarının yıkamasını temsilen, gerçekleştirilen ayinde cemaatten 12 erkeğin ayaklarını yıkadı ve öptü. Cemaat üyelerinin büyük ilgi gösterdiği ayin ruhani yönden oldukça verimli geçti.

kutsal perşembe2

Ayin sonunda Episkopos Mondenyör Bizzeti, Efkarestiya’yı küçük salona alarak buhurladı ve dua etti. Bu törenin ardından da tüm cemaat üyeleri iki saat boyunca Efkaristiya’nın alındığı şapelde sessizce dualar ettiler ve tapınmalarını gerçekleştirdiler.

Kutsal Perşembe töreninde; ilk ayin sayılan İsa Mesih’in Havarileriyle yediği Son Akşam Yemeği anılır. Bu Ayin’de cemaat üyeleri komünyon yapmaya çağrılır. Ayin’den sonra Efkarestiya, çiçeklerle ve ışıklarla süslenmiş başka bir yere konur. Burada İsa, Efkarestiya’da cemaatin kendisine tapmasını bekler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here