Kuş Gözlem Temalı Tabiat Parkı Proje Raporu Tanıtım Toplantısı Yapıldı

0
181

belen tabiat parkı1Belen Kuş Gözlem Temalı Tabiat Parkı’nın ilan edilmesi akabinde hazırlanan Proje Raporunun tanıtım toplantısı Belen Kaymakamlığı Konferans salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Hatay Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Öğünç, TÜBİKAM Akademi Başkan Yardımcısı Özer Özgüç, Doç. Dr. Mustafa Atmaca, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve vatandaşların katıldı.

Tanıtım toplantısı açılışında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Vurucu, proje raporunun hazırlanmasında maddi manevi desteklerini esirgemeyenlere desteklerinden dolayı teşekkür ederek, projenin hayata geçirilmesinin önemini vurguladı ve Hatay Belen Kuş Gözlem Temalı Tabiat Parkının hayırlı olmasını diledi.

belen tabiat parkı2

TTKD Hatay Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Öğünç ise üç yıla yakın bir süredir 25 bilim insanı ile çalışılarak projenin tamamlandığını kaydetti. TÜBİKAM Proje Koordinatörü Özgüç de projenin Büyükşehir Meclisinde konuşulurken bütün meclis üyelerinin topyekûn destek vermeleri, Hatay halkının vatan sevgisini, doğaya saygısını ve yöresine sahip çıkışının en güzel göstergesi olduğunu, projenin, kültürel ve turistik bakımdan Hatay’ın potansiyelini tetikleyecek özelliklere sahip olduğunu ifade ederek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Daha sonra konuşan Doç. Dr. Mustafa Atmaca ise projenin hazırlık aşamasından bahsederek; “Projenin hazırlanmasında öncelikle tabiat parkının mevcut durumu korunmuş, doğaya bir zarar verilmemiştir. Burada gözlem merkezi, bungalov evler, çadır ve karavan ile konaklama merkezleriyle ziyaretçilerin kalmaları, yeme-içme gibi ihtiyaçlarının karşılanması çalışmalarına yer verildi. Projenin uygulanması halinde bir yıl içerisinde sonuçlanması de mümkün olacaktır” diye konuştu.

belen tabiat parkı3

Gözlem ve Yürüyüş Parkuru Projesi

Belen Kaymakamı Aydın da bir başka projeyi de hayata geçirmek istediklerini belirterek; “Bakanlıkça Tabiat Parkı olarak ilan edilen mevkie yakın bir bölgede, ilçe merkezinde ve Güzelyayla Mahallesinde Seyir Terası adı altında doğada gözlem ve yürüyüş parkuru gerçekleştirilmesine yönelik bir proje hazırladık. Ve bu projeyi DOĞAKA’ya sunduk. Projenin geçmesini ümit ediyoruz. Dolayısıyla, Hatay Belen Kuş Gözlem Temalı Tabiat Parkı Projesine bağlantılı bir adım daha atmış olacağız” dedi.

Konuşmaların akabinde Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Hatay Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Öğünç tarafından Kaymakam Aydın’a ve Belediye Başkanı Vurucu’ya proje raporları teslim edildi. Tanıtım toplantısı TTKD Hatay Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Öğünç, TÜBİKAM Proje Koordinatörü Özgüç ve Doç. Dr. Atmaca tarafından katılımcıların sorularını cevaplandırması ile sona erdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here