Kurtuluş Bayramı Anlamına Uygun Coşkuyla Kutlanacak

0
192

5 Temmuz İskenderun’un Kurtuluş Bayramı, birkaç seneden sonra bu yıl, 3 gün sürecek etkinliklerle dolu-dolu ve coşkuyla kutlanacak.

Bugün saat 09.00’da Atatürk Anıt Alanında icra edilecek çelenk sunma töreninin ardından kutlama etkinlikleri gün boyu devam edecek. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bağlısı Modern Savaş Gemisi saat 10.00-12.00 ve 14.00-17.00 arasında İskenderun Deniz Üs Komutanlığı Askeri Limanda halkımızın ziyaretine açılacak. İskenderun Deniz Müzesi Saat: 10.00-12.00 ve 14.00-17.00 arasında ücretsiz olarak halkımızın ziyaretine açık olacak.

Festival etkinlikleri kapsamında, 5-7 Temmuz tarihleri arasında Halk Eğitim Merkezi’nde Karma Resim Sergisi açılacak. Anıt alanında bir hafta sürecek kitap fuarının açılışı yine Cuma günü gerçekleştirilecek. Deniz Müzesi yan tarafında 5-7 Temmuz tarihleri arasında Yörük Çadırı açılacak. 5 Temmuz Cuma günü saat 13.00 Evlendirme Dairesinde Toplu Nikah Töreni düzenlenecek.

5-7 Temmuz tarihleri arasında Belediye Spor Kompleksinde spor karşılaşmaları tertip edilecek. 5 Temmuz Cuma günü saat 18.00’da Eski Doğum Evi önünden Anıt Alanına kadar Kortej Yürüyüşü gerçekleştirilecek. 5-7 Temmuz tarihleri arasında Saat 19.00’da sahil şeridinde çocuk etkinlikleri tertip edilecek. 5 Temmuz Cuma günü saat 19.00’da Sahil Petek Kafe yanında Özlem Ataman önderliğinde yoga yapılacak. Aynı akşam saat 20.30’da Anıt Alanında Halk Oyunları Gösterileri, saat 21.30’da Anıt Alanı ve Sahilde Dilek Balonları Etkinliği düzenlenecek. 7 Temmuz Pazar günü saat 18.30’da Anıt Alanından Yelken Kulübüne bisiklet yarışı yapılacak.

Akşam 21.30’da Anıt Alanında tertip edilecek festival konserleri kapsamında ise, 5 Temmuz Cuma günü Bülent Serttaş, 6 Temmuz Cumartesi günü Derya Uluğ, 7 Temmuz Pazar günü ise Erdem Kınay ve Feat. Merve Özbey İskenderunlularla buluşacak.

Kaymakam Yönden; “5 Temmuz Tarihsel Sürecin Önemli Bir Aşamasıdır”

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden de Kahraman Türk askerinin 5 Temmuz 1938 tarihinde İskenderun’a girişinin ve bağımsızlık mücadelemizin zaferle taçlandırılmasının 81. yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Kurtuluş günlerinin tarihin gizli kalmış sayfalarının bilimsel çalışmalarla gün ışığına çıkarılma günü olduğunu kaydeden Kaymakam Yönden; “Çok değerli halkımızın özgüveninin eseri olan, azmin, gayretin, fedakârlığın, vatanperverliğin ve cesaretin bir işaretini sunan, bizi biz yapan milli ve manevi değerlerin neler yapabileceğini, en umutsuz anda yaşlısı, genci, kadını ve erkeği ile bütünleşerek mazlum ve mağdur fakat bir o kadar da asil bir millet olarak; Dini, imanı, namusu, vatanı ve tarihi uğruna neleri göğüsleyebildiğimizin en önemli bir timsali olarak tarihe altın harflerle işlediğimiz bu kutlu günü sevinç ve coşkuyla idrak ederken, göğsümüzü kabartan aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz sayesinde bu kutlu günün maneviyatını yüreğimizde dolu dolu yaşıyoruz.

5 Temmuz 1938 tarihi İskenderun’un Emperyalist İşgalden Kurtuluşunun ve Hatay halkının Kuva-yi Milliye  ruhuyla başlattığı haklı ve onurlu Hatay Davasını zaferle sonuçlandırdığı tarihsel sürecin önemli bir aşamasıdır. Bu anlamlı tarihi gün bize özgürlük ve bağımsızlık getirmiştir. Kaderimizi birleştirdiğimiz çağdaş, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin yolunda aydınlık bir geleceğin önünü açmıştır. Bugün bizlere düşen görev ise; Canları pahasına bize bu toprakları vatan yapan ecdadımızın emaneti olarak, ülkemizi ve şehrimizi daha kalkınmış, daha çağdaş ve daha mutlu yarınlara ulaştırmaktır. İskenderun her zaman olduğu gibi bundan sonrada geçmişten aldığı bu güçle yarınlara umutla bakmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Şanlı bayrağımızın dalgalandığı her karış toprak için bu bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin bedelini canlarıyla ödeyen Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, vatanın birlik ve bütünlüğü uğruna canlarını veren aziz şehit ve kahraman gazilerimizi, şanlı ordumuzu minnet, şükran ve rahmetle anarken, tüm halkımızın şanlı tarihimize altın harflerle yazılan bu anlamlı kurtuluş gününü en kalbi duygularımla kutlar, saygı ve selamlarımı sunarım” şeklinde ifadelere yer verdi.

Başkan Savaş; “5 Temmuz’u Her Zaman Övünçle Anacağız

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş da İskenderun’un düşman işgalinden kurtuluş günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Yayımladığı mesajında 5 Temmuz’un Kuvayi Milliye ruhu ile başladığını ifade eden Başkan Savaş; “Mehmet Çavuş’un, Hacı İlyas Hoca’nın, Kara Hasan Paşa’nın Dörtyol’da ilk kurşunu sıkarak başlattığı milli mücadelemizin kararlılığı, topraklarımızın anavatana katılışına kadar sürmüştür. 5 Temmuz fedakârlığın, azmin, inancın ve vatan toprağına bağlılığın en büyük simgelerinden biridir. 5 Temmuz’u her zaman övünçle anacağız. Kahraman Türk ordumuzun İskenderun’a gelişinin ve İskenderun’un Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 81. yıldönümü kutlu olsun. Bu gurur ile başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin huzurunda saygıyla eğiliyor, kendini her zaman Türkiye Cumhuriyeti’nin öz evladı olarak gören İskenderun’un Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 81. yılını kutluyorum” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here