Kurtarıcı Beklemeyin, Kurtarıcı Olun… 

0
50

Kimi insanlarda umutsuzluk yer etmiş. Olası genel ve yerel seçimleri değerlendiriyorlar. İskenderun ve Hatay için şu isim olursa olur, Cumhurbaşkanı adayı M olursa kazanır. Şayet M olmayacaksa E olmalı. Hadi diyelim ki E de olmadı o vakit K Olmalı.

Genelde ve yerelde konuşulanlar hep aynı kişiler. Hiç kimse daha farklı bir isim telaffuz edemiyor hiç kimse bu isimlerden daha iyi birilerinin olabileceğini düşünmek istemiyor.

Yılmış, bezmiş, kendine olan güvenini yitirmiş, tek başına bile olsa, vatandaş olarak neler yapabileceğinin farkında değil. Günü, yarını, geleceği kurtaracak olan kendisi ama o bu gerçeğin çok uzağında. Kurtarıcı bekliyor, kurtarıcıdan medet umuyor. Kurtarıcı M, kurtarıcı E, kurtarıcısı K…

*Sadece Üç, Beş İsim Yerine Daha Kapsamlı Düşünün  

Umutsuzların aksine ben umudumu hiçbir zaman yitirmedim.  Türkiye yaklaşık 84 milyon nüfusa sahipse, seçmen sayısı da 56 milyon ise ben üç, beş, bilemedin on beş isim arasında seçim yapmam. Çok daha geniş düşünür yüzlerce aday adayı içinden en iyilerini seçerim.

Cumhurbaşkanlığını sadece M kazanır diyenler. Bir sabah kalktık, Allah göstermesin ama M, kalp krizi neticesi terki dünya etmiş. Ne yapacağız? M vefat etti diye seçimi kaybedilmiş mi kabul edeceğiz? Hadi M vefat etmesin, Allah uzun ömürler versin ve çok yaşasın. Peki, M’ye, E’ye, K’ye siyasi yasak gelirse ne olacak? Koskoca 84 milyonu oluşturan ülke yaşayanları olarak, farklı isimleri Cumhurbaşkanı adayı çıkaramayacak mıyız? Demem o ki üç, beş isim üzerinde durmayın. Daha kapsamlı, daha umutlu düşünün… 

*Ortak Akıl, Ortak Hareket Bizleri Gerçek Demokrasiye Ulaştıracak  

Ben iddia ediyorum. 2015 Nobel Kimya Ödülü’nü kazanan Aziz Sancar’ı, Biontek Aşısını bulan Uğur Şahin’i, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği eski Genel Başkanı Türkan Saylan’ı, 21 ödüllü Piyanist Fazıl Say’ı, Dünya Bankası, 1. Başkan yardımcılığı yapan Kemal Derviş ve daha yüzlerce pırıl pırıl beyni yetiştirmiş ülkemiz, rahatlıkla seçim kazanabilecek Cumhurbaşkanı adayı, belediye başkan adayı ve milletvekili adayları çıkarabilir. M’leri, E’leri, K’ları çoğalmalıyız. M’den, E’den ve K’dan kurtarıcılık beklemeden önce kendimiz kurtarıcılığa soyunmalı ve kurtarıcı olmalıyız. Her birimiz kendi adımıza birer kurtarıcı olursak, göreceksiniz ki M, E.K harfleri, A’dan Z’ye çoklu harflere, çoklu adaylara dönüşecek ve bizler top yekûn o adayların en iyilerini seçeceğiz. Ortak akıl, ortak hareket bizleri gerçek demokrasiye ulaştıracak. Daha önemlisi pek çok insanın kaybettiği öz güven ve umut yeniden yerine gelecek.  

*İyisini Değil En İyisini Seçeceğiz 

 Özetle, her birimiz bir seçmenden önce birer kurtarıcıyız. Ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, geleceğimizi, çocuklarımızı, torunlarımızı, ekonomimizi ve kendimizi kurtaracağız. Kurtarıcı beklemeyeceğiz. Sade birer yurttaş olarak ülke geleceği için yapabileceğimiz çok şey var. Onları yapacağız. Umudu, üst seviyeye taşıyacağız. Kendimize güveneceğiz. Umutsuzluktan, yılgınlıktan ve algıdan uzak duracağız. ‘Bu iş bitti. Artık yapacak bir şey kalmadı’ diye pes edenlere gülüp geçeceğiz. Bizler birer kurtarıcı olursak, inanın bana   iyi adayları ortaya çıkarmamız çok kolay olacak. İyisini değil en iyisini ortak akılla seçeceğiz.

*Messi ve Ronaldo  

Memleketimiz de ve milletimiz de böylesi bir potansiyel mevcut. Umutsuzluk ve yılgınlık pompalanması neticesi biz seçmenler üç, beş ismi tercih etmekle karşı karşıya bırakılıyoruz. Uyanırsak, M, E, ve K kadar nice değerleri fark edeceğiz.  

Bizlere Ronaldo veya Messi gerekmiyor. Takım ruhu, takım oyunu gerekiyor. Her birimiz birer kurtarıcı olursak, Messi ve Ronaldo olmazsa da önümüzdeki maçı ve diğerlerini de alırız. Bir kere daha tekrarlamak isterim. Kurtarıcı beklemeyin. Kurtarıcı olun… 

*Ülkücü Sinan Ateş’e Allah’tan Rahmet Diliyorum… 

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı, Doç. Dr. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022 Cuma günü Ankara’da silahlı saldırı neticesi öldürüldü. 9 Ocak 2019 ile 2 Nisan 2020 tarihleri arasında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı’nı sürdüren Sinan Ateş’in, MHP içinde ve ülkücü camiada önemli bir desteğe sahip olduğu gözlendi.

Sinan Ateş’in öldürülmesi sonrası MHP içinde bazı gelişmeler bekleniyor. Ülkü abileri saldırıdan hemen sonra Ankara’da geniş katılımlı, saatler süren bir toplantı yaptı. 7 saati aşan bu toplantı, önümüzdeki günlerde MHP Genel Merkezi’nde bazı gelişmeler olabileceğine işaret ediyor. MHP, olağanüstü kurultay dahil pek çok gelişmeye açık görünüyor. E -devlet üzerinden yapılan istifalar işin tuzu ve biberi oldu. Ülkücüler, kendi aralarında, bu işi çözme gayretinde olacaklar. Ancak tüm bu gelişmeler, olası erken seçim tarihine de etki edebilir.  

Merhum Sinan Ateş’in kayda değer bir alt yapı oluşturduğu belli. Oluşumu, onun vefatıyla duracak gibi görünmüyor. Aksine onun ismi etrafında buluşanlar MHP üst yönetiminde ve MHP yönetimlerinde çok daha fazla yer alacaklar gibi görünüyor.

Sinan Ateş, keşke yaşasaydı. Türk siyasetinin akademisyen kökenli siyasetçilere de ihtiyacı var. Sinan Ateş başkana Allah’tan rahmet diliyorum. Sinan Ateş’in ailesine, yakınlarına, tüm sevenlerine ve ülkücülere başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun…

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here