Kosova Bakanı Yağcılar’dan İTSO’ya Ziyaret

0
106

Kızılay’ın Girişimleri İle Türkiye İle Kosova Arasında Gönül Köprüsü Oluşturuldu

Kızılay İskenderun Şubesi ile Kosova Prizen Kızılay ve Kızılhaç arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Kosova Kamu Yönetim Bakanı Mahir Yağcılar ve beraberindeki heyet İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ettiler.

İTSO yönetimi Kosova’dan gelen heyeti İTSO teras katında ağırladı. İskenderun Kızılay Şube Başkanı Ümit Günay ziyaretin açılış konuşmasını yaparak; “Kızılay ve Türkiye arasında Kosova ile İskenderun Kızılay Şubesi arasında yapılan işbirliği protokolünün İskenderun ziyaretini gerçekleştiriyoruz. Bu gün İskenderun’a Kosova Kamu yönetim Bakanı Mahir Yağcılar,  Kosova Prizen Kızılhaç Şube Başkanı Bujar Mufti, Türk Kızılay’ı Genel Başkan yardımcısı Ercan Tan, Türk Kızılay’ı Dış İlişkiler Balkan Koordinatörü Abdullah Tatlıcı, Kızılay ve Kızılhaç Prizen yönetin kurulu üyeleri ile birlikte bir dizi ziyaretle gerçekleştiriyoruz. İTSO yönetimine de bizlere sunduğu misafirperverlikten dolayı teşekkür ediyoruz. Burada amaç iki ülke arasındaki birlik ve beraberliği, yardımlaşma dayanışmayı pekiştirmek” dedi.

Ziyarette söz alan Kosova Kamu yönetim Bakanı Mahir Yağcılar ise; “Uzun yıllardır Türk Kızılay’ı ile birlikte çalışmaktayız. Bu güne kadar Kızılay’ın büyük desteklerini gördük.  Türkiye ile giyim, gıda ve Kurban dağıtımı başta olmak üzere çeşitli projelerde ortak hareket ediyoruz. Son olarak İskenderun’dan gelen Kızılay heyeti ile yeni görüşmeler oldu. İki ülke arasında gerçekleştirilen protokol sonrası bu gün Hatay’dayız ve çeşitli temaslarda bulunuyoruz.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odaları da Türkiye’nin ve bölgenin ekonomik olarak güçlü sivil toplum kuruluşlarıdır. Ticaret odaları olarak sizler ve değerli iş adamlarımız bölgenin yükünü çekerek, istihdam alanları oluşturmaktasınız. İskenderun’da bizleri en iyi şekilde ağırladığınız için sizlere teşekkür ediyoruz ve bizlerde iki kardeş ülke arasındaki ticari ve kültürel ilişkilerin güçlendirilmesi amacıyla sizleri de Kosova’ya bekliyoruz” dedi.

Kosova’dan gelen heyeti İTSO’da ağırlamaktan dolayı onur duyduklarını belirten İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise; “Kızılay’ın bütün yaptığı çalışmaları ve özellikle Kızılay Şube Başkanımız Ümit Günay’ın başarılı çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Bizlerde İTSO olarak her zaman elimizden geldiğince Kızılay’a destek olmaya çalışıyoruz. Kosova’dan gelen değerli Bakanımız ve misafirleri de ağılamaktan dolayı onur duyuyoruz. Bundan sonra yapılacak çalışmalar da da Oda olarak üzerimize düşen bir görev olursa yapmaya hazırız. Tabi Kosova’ya gidip oraları yerinde ziyaret etmeyi, iki ülke arasındaki ticari ve kültürel ilişkileri arttırabiliriz, Bu anlamda Kosova Kamu yönetim Bakanı Mahir Yağcılar’ın daveti üzerine önümüzdeki aylarda Kosova’yı ziyaret etmek isteriz. Amacımız ise tarihten günümüze kadar dost ve kardeş olan iki ülke arasındaki ticari ve kültürel ilişkileri güçlendirmektir” şeklinde ifadelere yer verdi.

Ziyaret anısına Kosova Kamu yönetim Bakanı Mahir Yağcılar İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz’a Kosova’nın simgesi olan Mostar köprüsü fotoğraflı plaketi takdim etti. İTSO Başkanı Yılmaz’da Kosova Kamu yönetim Bakanı Mahir Yağcılar’a kahve ve fincan takımından oluşan plaketi takdim etti. İTSO Başkanı Yardımcısı Muhsin Yeter ve İTSO Muhasip üye Necat Özkaya da Kosova heyetine kahve ve fincan takımından oluşan plaketi takdim ettiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here