Körfez Dalış Projesi Vali  Rahmi Doğan’ın Beğenisini Kazandı

0
177

İskenderun Körfez Dalış Merkezi (İKDM) Proje çalışmaları bitiminde hazırlanan rapor Hatay Valisi Rahmi Doğan’a makamında sunuldu.

Arsuz, Samandağ ve Yayladağı kıyılarında gerçekleştirilecek İKDM projesinin bölge dalış turizmini çok daha ileriye taşıması, balık neslini tüketen ticari zıpkın avcılığı, kafes ve dinamit avcılığının önlenerek  artan su ürünleri miktar ve çeşitliliğinin dalış turizmini daha cazip hale getirmesi,  balık avcılığının daha düzenli verimli  hal alması ve bütün bunların neticesinde bölgemizde istihdama önemli katkıda bulunacağı nedeni ile Vali Rahmi Doğan projenin bölge için önemine vurgu yaparak  DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız’ı gerekli çalışmaların yapılarak maddi manevi desteğin verilmesi hususunda çalışmaların başlatılması için görevlendirdi.

Toplantıya katılan Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Sayın, Deniz Ticaret Odası Başkanı Kemal Kutlu, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız, sunumu gerçekleştiren İskenderun Teknik Üniversitesi’nden Doç. Dr. Aydın Demirci ile Öğr. Gör. Necdet Uygur, DASİFED Başkanı Faruk Ekinci, DASİFED Başkan Yardımcısı Adnan Ağır, DASİFED Genel Sekreteri Şevket Parmaksız Vali Doğan’ın projeye yapıcı yaklaşımı ve yakın ilgisi karşısında yaptıkları çalışmanın semeresini görmekten dolayı memnun oldular.

Çalışmalar sonucu varılan ortak akıl ile çıkan sonuç; 6 etaptan oluşan dalış merkezimizin ilk olarak en önemli 2 ayağı olan Keldağı&Meydan Köyü ve Madenli Yat limanı bölgelerini dalışçıların ve su sporcularının kullanımına uygun hale getirerek turizme ve istihdama katkıda bulunmak oldu. Bu karara varılmasında Vali Rahmi Doğan’a yakın ilgi ve desteklerinden ötürü teşekkür edildi.

DASİFED Başkanı Faruk Ekinci, başta projeyi hazırlayıp raporu sunan Doç. Dr. Aydın Demirci ile Öğr. Gör. Necdet Uygur  olmak üzere projeye 3 aylık sürede katkı sağlayan ve bundan sonra da gerçekleşmesinde desteklerini esirgemeyecek tüm  katılımcılara teşekkür etti. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here