Kısa Saçlar Revaçta!

0
90

Yıllardır İskenderunlu bayanlara hizmet veren Kuaför Bülent Akıncı, 2022 saç trendleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunurken, son yıllarda kadınların kısa saç modellerini daha çok tercih ettiklerini söyledi.

2022 saç trendlerini henüz tam olarak oluşturamadıklarının ifade eden Akıncı; “Tabii ki yıla yeni girdik, saç modellerini henüz oluşturmadık. Aslında hiç değişiklik yok. Kişilerin yüz hatlarına, ten rengine, sosyal alanda kullanım durumuna göre şekillendiriyoruz. Renklerde yine kış sezonunda soğuk tonlar kullanılıyor. Sıcak tonlarda da çikolata kahveler, bakırlar, kızıllar yine devam ediyor. Bayanlar son yıllarda kısa saçları daha çok tercih ediyor. Küt kesimler, bop saçlar geri geldi. Müşterilerimizi yüz hatlarına uyan hangi modelse ona göre yönlendiriyoruz. Bazen internet sayfalarından bize modeller getiriyorlar ama istedikleri her model kendilerine yakışamayabilir. Bu nedenle, yüz hatlarına uygun, elmacık kemikleri ve çene yapısına, burun hatlarına göre ön çalışma yaparak ona göre bir model çıkartıyoruz” dedi.

Son aylarda ardı ardına gelen zamlardan olumsuz etkilendiklerini de sözlerine ekleyen Bülent Akıncı; “Yapılan zamlar, hizmet sektöründe Türkiye genelinde herkesi etkiledi. Kullandığımız ürünler genelde ithal ürünlerdir. Dövize endeksli olduğu için ciddi artışlar yaşandı. Hani insanlar diyor ya ‘dolarla ne işiniz var’ maalesef ki her şeyimiz dolara, euroya endeksli… Yurtdışından gelen ürünler olduğu için maalesef ki ciddi anlamda bir yıldan beri çok fazla bir şekilde kozmetik sektörüne zam geldi. Ancak biz bu zamları fiyatlarımıza yansıtmadık.

Aşağı yukarı bir yıldır aynı fiyata çalışıyoruz. Ocak ayı girişi itibariyle de %150’ye yakın elektriğe zam geldi. Bunları bizim tolere etmemiz çok zor. Bizim de zam yapmamız gerekiyor. Fakat zamların peşinde koşuyoruz ama o bizden daha hızlı koşuyor, onu yakalayamıyoruz. Takdir edersiniz ki elektriğimize, suyumuza, giderlerimize, personelimize, kullandığımız malzemelere gelen zamlar itibarıyla çok da fazla bir kâr marjı kalmadı. İnşallah en kısa zamanda bunu düzeltirler diye düşünüyorum” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here