Kırgızistanlı Kadınlar Vatan Partisi’ni Ziyaret Ettiler

0
177

İskenderun’a turist olarak gelen, Kırgızistanlı Sultan Aliveya Kunduz ve Sultan Aliveya Perizat Vatan Partisi İskenderun İlçe Örgütünü ziyaret ederek, parti konusunda fikir aldılar.

Partileri hakkında Kırgız kadınlara açıklamalarda bulunan Vatan Partisi ilçe başkanı İbrahim Bedir; “Vatan Partisi Atatürk’ün ilkelerini savunan tek partidir. Aynı zamanda biz komşularımızla barışı, işbirliğini savunuyoruz. Başta Rusya olmak üzere Türkiye Cumhuriyetleri ile ekonomik, siyasi ve kültürel işbirliği bizim ilkelerimiz arasındadır.

Türkiye Cumhurbaşkanı seçimleri dönemine girdi. Bizim adayımız Partimizin genel başkanı Dr. Doğu Perinçek’tir. Doğu Perinçek Cumhurbaşkanı olduğunda,  ülkelerimiz arasındaki ilişkiler ve dostluklar daha iyi olacaktır” şeklinde konuştu.

Kunduz ve Perizat, Kırgızistan’nın bir Türkmen ülkesi olduğunu ve turist olarak Türkiye’ye geldiklerini, Türkiye’yi ve Türkleri çok sevdiklerini ifade ettiler. Atatürk’ü tanıdıklarını ve Türk milletinin önderi olduğunu belirten Türkmen Kadınlar, Türkmen illerinde Perinçek isminin bilindiğini de ifade ederek; “Atatürk’ün ilkelerini savunan, komşuları ile işbirliğine sıcak bakan Doğu Perinçek’in Cumhurbaşkanı olması Türk milleti ve Türkmenler için iyi olacaktır. Bizim oy hakkımız yok ama Perinçek’in Cumhurbaşkanı olmasını isteriz. Partinizi tanıdık, parti yöneticilerini tanıdık, onları sevdik” dediler.

Kırgızlı Sultan Aliveya Kunduz ve Sultan Aliveya Perizat, her geldiğinde partiye geleceklerini söyleyerek partiden ayrıldılar. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here