Kimyeci; “Hatay’ın Büyükşehir Olması Hizmet Akışını Kolaylaştıracak”

0
96

Ak Part Hatay İl Başkanı İsmail Kimyeci, Hatay İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Gülen, Ak Parti il yönetim kurulu üyeleri ve Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Alev Seçmen, Hatay Gazeteciler Cemiyetinde basın mensupları ile bir araya geldi.

Hatay’da ve ülke genelinde dinamik gelişmeler yaşandığını, bu gelişmeleri kamuoyuna duyurma konusunda basının önemli bir rol aldığını kaydeden İl Başkanı Kimyeci; “Bu güne kadar görevlerimizi birlikte yaptık ve yapacağız. Sizlerin memleketimizin geleceği adına yaptığınız çalışmalardan çok memnunuz. AK Parti teşkilatı olarak, siz basın mensupları ile birlikte olmak el birliği içinde memleketimizin kalkınması için neler yapabiliriz düşüncelerinizi almak için buradayız” dedi.

Ak Parti İl Başkanı İsmail Kimyeci, Hatay’ın büyük şehir olmasının birçok yönde avantajları olduğunu, Hatay için belirlenen sınırların hizmet açısından önemli olduğunu ve en ücra yerde bulunan bir mezraya bile hizmetin gidebileceği bir sistem kurulduğunu kaydetti.

Ak Parti olarak başta Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan yardımcılar, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve bakanlar olmak üzere tek amaçlarının vatandaşa en iyi hizmeti sunmak olduğunun altını çizen Kimyeci; “Hizmet üretmek, vatandaşın ihtiyaçlarına cevap vermek, sorunların kökten çözümü konusunda partimiz, yoğun bir çalışma içerisinde bulunuyor” dedi.

Hatay’ın büyükşehir olması ile beraber 14 ilçeye bölündüğünü bu bölünmenin hizmet akışını kolaylaştıracağını ifade eden Kimyeci; “İlçe sayısının artırılması yerel hizmetlerin hızlı çözülmesi içindir. Genellikle köyler ve beldelere hizmet akışının süratli bir şekilde artırılması düşünülmüştür. Alt yapısı müsait olan Payas sayılı beldelerden birisidir. TBMM Genel Kurulunda görüşmeler devam etmektedir. Payas’la ilgili süreç bu çalışmalardan sonra belli olacaktır” diye konuştu. Kimyeci, 27 Ekim 2013’te yapılacak seçim ile Hatay’ın tam anlamıyla büyükşehir uygulamasına resmen geçeceğini de sözlerine ekledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here