Kılıçlar; “Demokrasimizin Darbeci Zihniyetten Arındırılması Zamanı Gelmiştir”

0
85

Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu Başkanı Mehmet Kılıçlar; “Demokrasimizin Darbeci Zihniyetten Arındırılması Zamanı Gelmiştir”

Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu Başkanı Mehmet Kılıçlar, 15 Temmuz Darbe Girişiminin 1. yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada; “Artık, demokrasimizin darbelerden ve darbeci zihniyetten arındırılması zamanı gelmiştir” dedi.

Demokrasiye müdahalelerin ancak demokratik standartları yükselterek ve hukukun üstünlüğü güçlendirilerek önlenebileceğini kaydeden Kılıçlar; “Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu olarak, Türkiye’nin refaha ve huzura ancak güçlü parlamento ve bağımsız-tarafsız bir yargı sistemine dayalı çağdaş demokrasi düzeni ile ulaşılabileceğine inanıyoruz. Önümüzdeki dönemde sadece içeride değil, dışarıda da uzlaşma kültürü ve diplomasi dilinin ağırlık kazanması için siyasi partilerimiz başta olmak üzere iş dünyası örgütleri, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, kanaat önderleri ile toplumun ortak bir gelecek paydasında birleşmesi, gücümüze güç katacaktır. Demokrasiye ve halkın iradesine olan inancımızla, toplum olarak yalnızca zor dönemlerde değil her zaman kenetlenerek, birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekmektedir.

15 Temmuzların bir daha yaşanmaması için kurumsal ve zihinsel bir dönüşüme ihtiyacımız olduğu gerçektir. Bu doğrultuda devlette liyakati esas alan bir yeniden yapılanma ve kurumsallaşma ile hayatın normal akışına dönülmesi, kurumlarımıza olan güveni artıracağı gibi demokrasi, hukuk devleti ve özgürlükler bağlamında millet iradesini de güçlendirecektir. DASİFED olarak, bu süreçte evrensel demokratik ilkelerin ve Cumhuriyet değerlerinin savunucusu olmaya ve bu yönde emek vermeye devam edeceğimizi belirterek, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha minnet, rahmet ve saygıyla anıyoruz” dedi. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here