Kılıçdaroğlu Belediye Başkanlarıyla Buluştu

0
78

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, il ve ilçelerdeki çalışmalarla hakkında bilgi almak ve Çanakkale’de düzenlenecek ‘Adalet Kurultayı’ ile ilgili değerlendirmeler yapmak üzere partisinin belediye başkanlarını Ankara’da topladı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman ilimizi temsilen toplantıya katıldılar.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, il ve ilçelerdeki çalışmaları hakkında bilgi almak ve 26-30 Ağustos’ta Çanakkale’de düzenlenecek ‘Adalet Kurultayı’ ile ilgili değerlendirmeler yapmak üzere partisinin belediye başkanlarını Ankara’da topladı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayacak toplantıda, belediye başkanları çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kılıçdaroğlu’nun, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanması üzerine Ankara’dan İstanbul’a yaptığı 25 gün süren yürüyüşün de değerlendirildiği toplantıda, Maltepe’de gerçekleştirilen miting ve halk tabanındaki yansıması da masaya yatırıldı.

Toplantıda, ana muhalefet partisinin 26-30 Ağustos’ta Çanakkale’de yapacağı ‘Adalet Kurultayı’ da ele alındı. 5 gün sürecek kurultayda belediyelerin alacakları görevler belirlendi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, toplantıda İstanbul’a gerçekleştirdikleri ‘adalet yürüyüşünü’ belediye başkanlarıyla değerlendirdiklerini, bunun halk üzerindeki yansımalarını yerel yöneticilerden dinlediklerini söyledi.

Toplantıda, yerel seçimlerin ardından geçen 3 yıllık sürede belediye başkanlarının yaptığı çalışmaların ele alındığını belirten Torun; “Temiz enerji’ ile ilgili bir sunumun yapıldığını belediyelerin alternatif enerjiye yönlendirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunulduğunu kaydetti.