Kılavuzun Karga İse… (2)

0
48

Değerli okurlarım, reyting rekorları kıran dizilerde ve o dizilerin başoyuncuları, öyle bir an gelir ki, milyonlarca izleyicilerin sevgileri hiçe sayılır, gözünün yaşına bakılmaz, harcanır. Bu yanlışlar nerde olur biliyor musunuz? Ya bir restoranda ya da iki duble rakıdan sonra, çakır keyifken, milyonların sevgisi ve de onların izlediği sevgilisi yerle bir edilir. Olacak şey mi? Oluyor işte… Hem de sık-sık gündeme geliyor ve gündem oluşturuyor.

Hatırlayacağınız gibi, dünkü sayımızda, demlenmekten söz ettim ve de bunu, bu kavramı futbolumuzla örtüştürmeye özen gösterdim. Neden biliyor musunuz? Efendim, ilim, sanat ve kültürle demlenenler var ya, işte onlar için özel bir paragraf açmak istiyorum. Yaşamımızın neresinde bulunursak bulunalım, hangi görüntüde olursak da olalım, bunların hiçbirisi fazla önemli değildir. Olmayacaktır da…

“İlim Çin’de bile olsa, üşenme, korkma, git oraya” diyen Konfiçyus’u şu aşamada saygıyla anmamız yanlış mı olur? İlim, irfan ve kültürle donanımlı olanların çevreden beklentileri de yok denecek kadar azdır. Onlar çevredekilere ve özellikle topluma, bildiklerini aktarmak, kanalize etmek için çaba gösterirler.

Yani, İsa Aleyhisselamın buyurduğu gibi, “ELİNDE MUM VARSA, ŞAMDANA KOY HERKES AYDINLANSIN…” Onlarda, ellerindeki mumu şamdana koyup, çevreyi aydınlatırlar. Ayrıca onlar, şan, şöhret, mal, mülk istemezler. Makam, mevki bu muhterem insanlar için bir şey ifade etmez. Kargadan kılavuz değil, adam gibi adam ararlar çevrelerinde.

Bu muhteremlerin, spor aşığı insanların ellerinde mum yoktur, göremezsiniz, hepsi şamdandadır. Cümle alem aydınlansın diye… Efendim, hayattan aldığımız ve yaşama kattığımız olumsuzlukların, can sıkıntılarının nedeni, maalesef değersiz şeylerden ibarettir. Değersiz ve önemsiz şeyler diyoruz ama zaman-zaman bu değersiz şeyler bizleri zor durumlarda bırakıyor. Maalesef!

Spor bilgisi ve kültürüne sahip olanları görmemekte, gençleri hesaba katmamakta üstümüze yok nedense. Bu yanlışları birileri görüp düzeltse de, biz onları sonuna kadar alkışlasak. Görmek istediklerimizi görebilmemiz için, bir hayır sahibinin mum yakmasına ve onu şamdana koymasına şiddetle ihtiyacımız var.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here