Kıcı Mahallesinden ‘Taş Ocağı’ Tepkisi!

0
52

Belen’de Kıcı Mahallesinin sakinleri yanı başlarındaki taş ocağı işletmesinin yeniden faaliyet geçirilmesine tepki gösterdi. Topluca açıklama yapan mahalleliler, taş ocağı işletmesinin mahallenin içinde olduğunu, evlerinin depremde hasar gördüğünü, zaten sıkıntı içinde olduklarını kaydederek dinamit kullanımı durumunda evlerin yıkılma tehlikesi yaşayacağını belirttiler.

Taş Ocağı önünde açıklama yapan mahalle sakinleri; “Bizler Kıcı Mahallesi sakinleri, 3 muhtar adayı 3 farklı parti encümen adayı ile halk olarak siyasi ayrışmayı bir kenara bırakıp, mahallemizde kurulan taş ocağı işletmesinin durdurulması adına toplandık ve konu ile ilgili imza kampanyası başlattık.

Yıllar önce de yine bu sıkıntıyı yaşadık. Yaklaşık 100 yaşındaki zeytin ağaçlarımız gitti. İncir ve badem ağaçlarımız da tahrip oldu.

Şimdi bu işletmeyi yine hayata geçiriyorlar. Evlerimiz buraya 300 ya da 500 metre mesafede. Ayrıca kamyonlar okulun hemen yanındaki yolu kullanıyor. Yaşadığımız deprem sonrası evlerimizin çoğu hasarlı olduğu için dinamit kullanımı durumunda yıkılma tehlikeleri de olacaktır.

Çocuklar ve kadınlar korku içerisinde hala deprem psikolojisini atlatamadılar. Lütfen sesimizi duyun ve duyurun. Mahallemiz heyelan bölgesi sınırları içindedir” şeklinde açıklamalarda bulundular.

Mahalle sakinleri ayrıca, buraların kendilerine dedelerinden miras kaldığını ve kendilerin de sonraki kuşaklara miras bırakacaklarını belirterek, gerekli kurumların ve yöneticilerin seslerini duyarak bu olumsuz duruma son vermesi gerektiğine işaret ettiler. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here