Kentimizde Ras-El Seni Coşkusu!

0
235

Miladi takvime göre, her yıl ‘14 Ocak’ tarihinde Arap Alevileri tarafından ‘yılbaşı’  olarak kutlanan Ras-El Seni bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Sabahtan başlayan hazırlıklar gün boyu sürdü. Ras-El Seni nedeniyle kazanlarda hıriseler pişti, tatlılar yapıldı, gelen misafirlerle paylaşıldı. İlimiz ve ilçemiz protokolü de bu anlamlı günü yayınladıkları mesajlarla kutladılar.

“Ras-el seni Hayırlara Vesile Olsun”

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, 14 Ocak’a denk gelen “Ras-el Seni Bayramı” ile ilgili mesaj yayımladı. Kaymakam Sarı mesajında; “Farklılıkları zenginlik sayan bir anlayış temelinde birliğimiz ve kardeşliğimizin daim olacağı nice güzel seneler diliyorum. Hatay, renkleriyle iç içe birlik halinde bir şehir olduğunu ve kenetlenerek daima geleceğe yürüyen dünyaya emsal olan hoşgörüsünü bir her zaman ortaya koymuştur. Bu anlamda Alevi hemşerilerimizin her yıl kutlayarak karşıladığı Hicri Takvimin ilk günü sayılan Ras-el Seni’nin hayırlara vesile olmasını temenni ederim” ifadelerini kullandı.

“Farklılıklarımız Bizi Biz Yapan Değerlerimizdir”

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Miladi takvime göre 14 Ocak’a denk gelen ve Alevi vatandaşların yeni yıl olarak kutladığı ‘Ras-el Seni’ bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında; “Hatay, renkleriyle iç içe bir şehir olduğunu ve kenetlenerek daima geleceğe yürüyen dünyaya emsal olan hoşgörüsünü bir kez daha ortaya koymuştur. ‘Ras-el Seni’ Yüzyıllardır kutlanan, birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek dostluklarımızı sağlamlaştıran, manevi duyguların yoğunlaştığı önemli bir gündür.

Halkımızın bu önemli bayramları kardeşlik içinde her yıl kutlamaları manevi değerlerimizi yaşatarak kültürel değerlerimize sahip çıkılması açısından oldukça önemlidir. Farklılıkları zenginlik sayan bir anlayış temelinde birliğimizin ve kardeşliğimizin daim olacağı nice güzel seneler diliyorum. Bu anlamda başta Hatay’daki Alevi hemşerilerim olmak üzere tüm Alevi vatandaşların ‘Ras-el Seni’ bayramını kutluyor; birliğimizin, beraberliğimizin pekişmesine ve hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

“Kardeşlik İçinde Mutlu Seneler Diliyorum”

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da, ‘Ras-El Seni’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Tosyalı mesajında; “İskenderun, insanların barış, huzur ve hoşgörü içerisinde yaşadığı kardeşlik kentidir. Bu özelliğinin doğal sonucu olarak kentimizde yaşayan her kültür ve inançtan vatandaşımızın bayram sevinci ortak sevincimiz, tasası ortak tasamız, hüznü ortak hüznümüzdür.

Her zaman olduğu gibi tüm hemşerilerimizin aralarındaki bu güçlü bağın bundan sonrada artarak devam edeceğine inanıyoruz. Bu vesile ile Tüm Alevi vatandaşlarımızın ‘Ras-el Seni’ bayramını kutluyor; birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde nice mutlu seneler diliyorum” dedi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here