Kentimizde 350 Öğretmene Başarı Belgesi Verildi

0
167

Kaymakam Soytürk; “Her Başarı Ödül ile Taçlandırılmalıdır”

İskenderun’da öğrencilerin 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı 8. Sınıf 2. Dönem Merkezi Ortak Sınavı’nda (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş TEOG) başarılı olmasına katkıda bulunan, çeşitli branşlarda yaklaşık 350 öğretmene İskenderun Kaymakamlığı tarafından “Başarı Belgesi” verildi.

İskenderun Belediyesi Kültür Sarayı’nda gerçekleştirilen törene, İskenderun bahislion Kaymakamı Recep Soytürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Gök, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Haytaz, Okul İdarecileri ve öğretmenler katıldı.

Törende kısa bir açılış konuşması yapan Kaymakam Recep Soytürk, 25 yıllık Mülki İdare Amirliği görevi süresince asayiş, huzur ve eğitim unsurlarının kendisi için özel bir anlam ifade ettiğini ve her daim öncelikli olduğunu vurguladı.

Her başarının bir öyküsü olduğunu ve her başarı öyküsünde de öğretmenlerimizin ya da eğitimcilerimizin önemli bir rol üstlendiğine dikkat çeken Kaymakam Soytürk, son derece kutsal bir görevi yerine getiren öğretmenlerimizin, toplum içinde çok ayrıcalıklı bir yeri olduğunu kaydederek; “Bu manada, 2016-2017 eğitim öğretim yılı TEOG sınavlarında üstün başarı elde eden öğrencilerimizin ortaokul düzeyindeki branş öğretmenlerinin yanı sıra, bu başarının paydaşları olan ilkokul ve ana okul düzeyindeki öğretmenlerine de ulaşıldı ve onlar adına da başarı belgesi tanzim ve tertip edildi.

Her başarının ödül ile taçlandırılmasının yerinde olacağı anlayışıyla değerli öğretmenlerimize başarı belgesini bizzat takdim edeceğim ve bundan da büyük bir memnuniyet duyacağım” diyerek sahneye davet ettiği öğretmenlere bizzat başarı belgelerini takdim etti.

Listede yer alan bir öğretmenin geçtiğimiz günlerde vefat ettiğini öğrenen Kaymakam Soytürk, başarı belgesini merhum öğretmenin eşine bizzat yanına giderek takdim etti.

Kaymakam Soytürk, bu güzel buluşmanın vesileyle yeni eğitim öğretim yılının tüm Milli Eğitim teşkilatı, okul idarecilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve çok değerli velilerimiz başta olmak üzere tüm İskenderun halkına hayırlı olması temennisinde bulundu.

Başarı belgelerini bizzat Kaymakam Soytürk’ün elinden alan ve onun sesinden kürsüye tek tek davet edilen okul idarecileri ve öğretmenler de, nezaketinden ve duyarlılığından ötürü Kaymakam Soytürk’e teşekkür ettiler. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here