Kent Konseyi İlk Genel Kurulunu Yapacak

0
69

İskenderun Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Nadir Ünal ile CHP ve MHP temsilcileri, İskenderun Kent Konseyi’nin kuruluş çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundular.

Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Nadir Ünal, yaklaşık 2 aydır yapılan çalışmaların sonuna geldiklerini belirterek; “İskenderun Belediye Meclisi bizleri Kent Konseyi kurulması için görevlendirdi. Ak Parti, CHP, MHP temsilcisi arkadaşlarla birlikte 2 aydır çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kentimizin tüm dinamiklerinin içinde olduğu bir konsey kurmayı hedefledik. Tüm şehirlerdeki başarılı kent konseyi örneklerini yerinde inceledik. 28 Şubat Cuma günü Belediye Kültür Sarayı’nda ilk genel kurulunu yaparak hayata geçirmiş olacağız. Bununla ilgili kentimizdeki tüm odaların, derneklerin temsilci vermesini istiyoruz.

İskenderun’a layık bir kent konseyi oluşturacağımıza inanıyoruz. Kent Konseyi’nin kurulması için Sayın Kaymakam ile Sayın Belediye Başkanımızın büyük destekleri var. Belediye Başkanımız yer tahsisinden diğer lojistik ihtiyaçlara kadar her şeyi bize eksiksiz sağlıyor. Sayın Kaymakamımız ilk genel kurulda başkan olacaktır. Ben de genel sekreter olarak görevlendirildim. Herkese hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Kent Konseyi CHP Temsilcisi Bülent Kırmızıoğlu da yaptığı açıklamada, kent konseyini parti olarak çok önemsediklerini belirterek, davetli her kuruluşun toplantıya katılmasını istedi ve farklı fikirlerin orada bulunmasının önemine vurgu yaptı.

MHP Temsilcisi Emir Selim Yazar da açıklamasında; “İskenderunluluk bilincinin oluşturulması için konseyin kurulması çok önemlidir. Kamuoyu baskısı yapacak güçlü bir inisiyatif oluşturmak da önemlidir. Ayrıca Konseyin projeleri de hayata geçirmek için yararlı çalışmalar yapacağına inanıyorum. Halkımıza hayırlı olsun” dedi.

İGC Başkanı Veysel Cıncık da açıklamasında, kent konseyini basın mensupları olarak sonuna kadar desteklediklerini belirterek; “İskenderunluluk bilinci gerçekten çok önemlidir. Geç kalınmış bir konu olmasına rağmen kent konseyi buna öncülük edecektir. Konseye toplumun her kesiminden destek gelmesi de çok önemli” dedi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here