Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
5

HBB Deforme Olan Yol ve Kaldırımları Yeniliyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinde yürütülen yeni yol yapımı, bakım ve onarım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. HBB Fen İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, vatandaşların ulaşımını rahatlatmak ve güvenli hale getirmek amacıyla Arsuz ilçesine bağlı Konarlı Mahallesi’ndeki 4 bin metrekarelik alanda parke çalışmalarını başlattı. Depremin etkisi ile de deforme olan dört sokağa parke döşemeye başlayan Büyükşehir ekipleri, çalışmaların en kısa süre içerisinde tamamlanacağını belirtti. HBB ekipleri ayrıca Antakya ilçesine bağlı Akasya Mahallesi Şükrü Balcı Caddesi’nde depremden hasar gören kaldırımların onarımını yapıyor.

HBB’nin Beton Asfalt Çalışmaları Şehrin Her Noktasında

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay’ın 15 ilçesinde yeni yol, bakım ve onarım ile birlikte yağmursuyu hattı döşeme çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşların ulaşımını rahatlatmak ve güvenli hale getirmek amacıyla çalışmalarını hızlandıran HBB Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, yıpranan ve deforme olan yollarda beton asfalt çalışmaları gerçekleştiriyor. Yenileme çalışmaları kapsamında Payas ilçesine bağlı Karacamii Mahallesi Ahi Evran Bulvarı, Arsuz ilçesine bağlı Hacıahmetli Mahallesi 70.Sokak ve Erzin ilçesinde Hanifi Soylu Bulvarı’nda beton asfalt serimi devam ediyor. Ekipler ayrıca olumsuz hava koşullarında tıkanıklıkları ve riskleri önlemek amacıyla Defne ilçesine bağlı Bostancık Mahallesinde bulunan Defne Devlet Hastanesi yolunda yağmursuyu hattı (büz döşeme ) çalışması gerçekleştiriyor.

Geçici Yaşam Alanlarına Alt Ve Üstyapı Destekleri Sürüyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Güney Kore Kosin Presbyterian Kiliseleri ve uluslararası yardım kuruluşu REMAR S.O.S. işbirliğiyle, Antakya EXPO Yolu üzerindeki (Eski Orman Genel Müdürlüğü civarında) iki farklı geçici yaşam alanın yapımı tamamlandı. Depremin ilk gününden itibaren konteyner kentlere yönelik her türlü desteklerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, yer tahsisinde bulunduğu iki yaşam alanına; Fen İşleri Daire Başkanlığı ve HATSU koordinesinde ise alt ve üstyapı hizmetleriyle katkı sağladı. HBB yetkilileri, saha düzenlemelerinden altyapı bağlantılarına kadar çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Ayrıca elektrik, su iletimi, aydınlatma lambaları, tel çit yapımı, parke ve şev taşı döşeme, peyzaj çalışmaları gerçekleştirdiklerini ifade etti. Yuvarlak saclardan inşa edilen “REMAR S.O.S & HBB Yaşam Alanı” 100; her iklim şartlarına uygun malzemelerden yapılan “Güney Kore Kosin Presbyterian Kiliseleri & HBB Yaşam Alanı” ise 50 konuttan oluşuyor.

Karaçay Mahallesi Bağlantı Yolu Asfaltlandı

Hatay Büyükşehir Belediyesi il genelinde yol yapım ve beton asfalt çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı ekipler, alt yapısı tamamlanan bölgelerde yol asfaltlama çalışmaları gerçekleştiriyor. Ekipler bu kapsamda Samandağ ilçesine bağlı Karaçay Mahallesi bağlantı yolunda beton asfalt çalışmalarını tamamlayarak vatandaşların hizmetine sundu. 3,5 kilometrelik yolun zemin iyileştirme çalışmalarının tamamlanmasının ardından beton asfalt çalışmaları gerçekleştirildi. Yetkililer ihtiyaç olan ve alt yapıları tamamlanan bölgelerde çalışmaların ara vermeden devam edeceğini bildirdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here