Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
49

Sağlıklı Bir Gelecek İçin Paslı Borular Bertaraf Ediliyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), hayata geçirdiği içme suyu projeleri ile paslı boruların bertarafını sürdürüyor. “Her Şeyden Önce Sağlık” ilkesiyle altyapı çalışmalarını kent genelinde sürdüren Genel Müdürlük, yapılan içme suyu hattı döşeme çalışmaları sayesinde paslı, kireçli ve içi toprak dolu borular yerine temiz boruların yerleştirildiğini belirtti. Vatandaşlara temiz, sağlıklı ve güçlü bir içme suyu iletmek amacıyla hayata geçirilen projelerle sağlık açısından tehlike arz edecek durumları bertaraf etme mücadelesi içerisinde olduklarını vurgulayan İdare, sağlıklı bir gelecek için proje üretmeye ve uygulamaya devam edeceklerinin altını çizdi. Hataylıların sağlıklı bir içme suyundan faydalanmasını sağlamanın yanında kayıp kaçak oranını minimuma çekme adına çalışmaların sürdüğünü hatırlatan HATSU, yıllardır kullanılan paslı borular ve tespit edilerek iptal edilen borular ile HATSU tarafından döşenen dayanıklı ve sağlıklı boruların fotoğrafları haberle birlikte servis edildiğini aktardı.

Samandağ Fidanlı Mahallesi’ne Büyükşehir İmzası

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından il genelinde yürütülen yol yapım, bakım ve onarım çalışmaları, Hatay halkının yüzünü güldürmeye devam ediyor. Büyükşehir ekipleri tarafından yıl boyunca sürdürülen çalışmalarla modern ve güvenli yollarda ulaşım yapma imkânı sağlayan vatandaşlar hizmetlerden oldukça memnun. Samandağ’ın Fidanlı Mahallesi’nde beton asfalt çalışması başlatarak Hatay halkını sağlıklı yollara kavuşturan HBB ekipleri, yapılan hummalı çalışmalar ile mahalle sakinlerinin takdirini kazandı. HBB ekiplerinin hayata geçirdiği çalışmalarla rahat nefes alan Samandağlılar, hizmetlerin ulaştırılmasına öncülük eden HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a ekipler aracılığıyla teşekkürlerini iletti.

 

Mezbahanelerde Bayrama Özel Ücretsiz Kesim İmkânı

Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Mezbahaneler, Veterinerlik ve Gıda Kontrol Şube Müdürlüğüne ait hayvan kesim alanlarında Kurban Bayramı yoğunluğu yaşandı. HBB Zabıta Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren mezbahanelerde Kurban Bayramı’nda veteriner hekimler ve gıda mühendisleri eşliğinde hayvan kesim işlemleri yapıldı. Modern ve teknolojik olarak dizayn edilen HBB mezbahaneleri, kentin 15 ilçesinde vatandaşların dini ibadetlerini yapması adına bayram süresince hizmet verdi. Sağlıklı kent vizyonuna uygun modern tesislerle halka hizmet eden Hatay Büyükşehir Belediyesi veterinerleri, hijyenik ortamlarda kesilen kurbanları vatandaşların isteği doğrultusunda paketledi. Kentin 30 farklı noktasında bayram süresince hizmet veren HBB, toplamda 770 adet kurbanlığın kesimini ücretsiz gerçekleştirdi.

Ayhan Yavuz Belediyeye 109. Aracı Kazandırdı

4,5 Yıllık görev süresi içerisinde hizmet rekorları kıran Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, hizmetlerin süratli bir şekilde devam etmesi için Kırıkhan Belediyesinin araç filosuna bir yenisini daha ekleyerek 109. Aracı belediye bünyesine kazandırdı. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Yavuz; “İlçemize yapılacak olan hizmetlerde kullanılmak üzere 1 adet Ford Cargo marka damperli hafriyat kamyonu Belediyemizin araç filosuna dahil ettik. Böylece 30 Mart 2014 tarihinde 69 araçla devraldığımız araç sayısına Halkımıza daha hızlı hizmet yapabilmek amacıyla 4.5 yıllık görev süremiz içerisinde 109 adet yeni araç ve ekipman takviyesi yaparak toplam araç sayımızı 178’e çıkarttık, İlçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Altyapı ve Üstyapı Çalışmalarında Son Durak Hassa-Kırıkhan

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) kentin her ilçesinde sürdürdüğü altyapı ve üstyapı çalışmalarına devam ediyor. Vatandaşların nitelikli hizmet alması çalışmalarını ara vermeden sürdüren Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerinin son durağı Hassa ve Kırıkhan oldu. Hassa’nın Aktepe Mahallesi’nde beton asfalt serim çalışması başlatan Büyükşehir ekipleri, vatandaşları modern yollara kavuşturmak için gereken özenli çalışmaya devam edeceklerini ve yolların en kısa sürede ulaşıma açılacağını ifade etti. Büyükşehir ekipleri ayrıca, Kırıkhan Topboğazı Mahallesi’nde bulunan asri mezarlığın çevresine yeni duvar örme çalışması başlattı. İhata duvarlarının tamamlanmasıyla mezarlığın daha modern bir hale kavuşacağını da ifade eden ekipler, ihtiyaç dâhilindeki mezarlıklarda yenileme ve bakım çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti.

Altyapıda Bakım ve Onarım Çalışmaları Sürüyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), kent genelindeki kanalizasyon hatlarında bakım ve onarım çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. İl genelinde kanalizasyon sorunlarını çözüme kavuşturma adına çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirten Genel Müdürlük, yol seviyesi altında veya üstünde kalan ana muayene bacalarının yol hizasına getirildiğini belirtti. Ayrıca, deforme olarak işlev görmeyen ana muayene bacalarının yenilendiğini aktaran HATSU, yapılan çalışmalar sayesinde olası bir müdahale anında ana bacaların daha kolay tespit edileceğini ve yol seviyesinin hizasında olmayan logar kapaklarının ulaşımda oluşturduğu sorunların son bulduğunu kaydetti. İdare, bütün imkânları seferber ederek kanalizasyon, yağmur suyu ve içme suyu altyapı çalışmalarının sürdüğünü vurguladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here