Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
61

HATSU, Dev Projede Durmak Bilmiyor, Eski Borular Bertaraf Ediliyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), vatandaşlara temiz, sağlıklı ve güçlü şekilde iletilmesi adına içme suyu hatlarında yenileme çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. ‘Her Şeyden Önce Sağlık’ ilkesiyle kent genelinde içme suyu atağını hızla sürdüren Genel Müdürlük, maliyeti 63 milyon 823 bin TL olan Antakya-Defne İçme Suyu İnşaatı projesi sayesinde iki ilçenin paslı, içi toprak ve kireç borulardan kurtarıldığına dikkat çekti. Hatay’ın en büyük altyapı projesi sayesinde iki ilçenin artık temiz, sağlıklı ve güçlü su kullanacağına dikkat çeken İdare, kullanılamaz durumda ve deforme olan borular yerine basınca dayanıklı olan Duktil ve Polietilen borular döşendiğini aktararak, proje ile iki ilçede içme suyundaki kayıp kaçağın önüne geçmeyi hedeflediklerinin altını çizdi. Toplamda 431 km döşenecek hattın 100 km’sinin tamamlandığını açıklayan HATSU, çlışmalarda 2 kepçe, 2 ekskavatör, 6 kamyon ve 13 personelin görev yatığını da açıkladı.

Belediye Başkanı Mithat Nehir Yeni Samandağ Semt Pazarını Ziyaret Etti

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir öncülüğünde başlatılan bir çalışma daha hayata geçirildi. Samandağ Semt Pazarı tamamlanarak, hafta sonu hizmete girdi. Pazarın ilk gününde semt pazarını ziyaret Başkan Nehir esnafla sohbet ederek bol kazanç diledi. Başkan Nehir’e teşekkür eden Semt pazarı esnafı memnuniyetini de dile getirdi. Atatürk Mahallesinde 7500 metrekare alan üzerinde kurulan kapalı semt pazarı, pazarcılar ve vatandaşlardan büyük beğeni topladı. Konforlu ve daha hijyenik bir ortamda alışveriş yapmanın keyfini yaşayan vatandaşlar da kış aylarında kar ve yağmurdan, yaz aylarında ise güneş ışınlarından uzak daha modern bir alış-veriş imkanı kazandılar. Bünyesinde zabıta ofisi, bay-bayan lavabolarının yer aldığı kapalı semt pazarında, zabıta ekiplerinin denetimiyle de güvenli bir ortamda hizmet sunuluyor.

Satış Yapacak ve Yerel Hayvan Koruma Görevlilerine Yönelik Eğitim

Hatay Büyükşehir Belediyesi ‘Ev ve Süs Hayvanları Satışı Yapacak Kişilere Yönelik Eğitim’ ve ‘Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Eğitimi’ adlı seminerler düzenliyor. Mezbahalar Veterinerlik ve Gıda Kontrol İşleri Şube Müdürlüğü tarafından, il genelinde petshop işletmeciliği yapmak isteyenlere yönelik eğitim seminerleri düzenleniyor. Antakya HATMEK Konferans Salonunda 6 Temmuz 2017 Perşembe günü saat 10.00’da başlayacak olan seminer, 5 saat sürecek. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde gerçekleştirilecek eğitimde hayvan davranışları, bakım, beslenme, barındırma şartları, yasal mevzuat, kanun ve yönetmelikleri hakkında veteriner hekimler tarafından bilgilendirilecek. Yetkililer eğitime katılmak isteyenlerin eğitim saatine kadar dilekçeyle Hatay Büyükşehir Belediyesi Mezbahalar Veterinerlik ve Gıda Kontrol İşleri Şube Müdürlüğü’ne başvurmaları gerektiğini bildirdi. Eğitim sonunda ise katılımcılara sertifika verileceği kaydedildi. Seminer ile ilgili detaylı bilgiler (0.326) 225 17 02 (Dahili 4108) – (0.536) 776 12 95 irtibat numaralarından alınabilir.

Samandağ’da Kanal Eksiklikleri Hızla Tamamlanıyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), ‘Temiz ve Sağlıklı Çevre’ ilkesiyle hayata geçirdiği projeler kapsamında kanalizasyon hattı çalışmalarının Samandağ ilçesinde de sürdüğünü bildirdi. Atık suların sağlıklı şekilde toplanması ve atık su gideri ihtiyacını karşılamak amacıyla çalışmalarını sürdüren Genel Müdürlük, Uzunbağ Mahallesi Nemez Sokak’a 200’lük borularla 120 metre döşenen kanal hattı ile altyapı eksikliğinin giderildiğini ve çevre kirliliğinin önüne geçildiğini aktardı. Fiziki ve teknik şartların göz önünde bulundurularak yapılan çalışmada kanal sularının çevreye akmasının da engellendiğini aktaran İdare, mahallelerdeki atık suların modern yöntemler ile toplanması ve çevreye zarar vermeyecek hale getirilmesi adına atık su hattı döşeme çalışmalarının kent genelinde sürdüğünü vurguladı. Teknik personel gözetiminde yapılan söz konusu çalışmada 1 kepçe, 1 kamyon ve 3 personelin görev yaptığını açıklayan HATSU, şebeke hatlarının güzergahları planlanırken tüm cadde ve sokaklardaki evlerin atık su sistemlerinin baz alındığını belirtti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here